Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 tips voor de mooiste winterfoto’s met je smartphone

Ga je in de krokusvakantie een weekje weg met het gezin? Misschien wel op wintersport of een weekje op een vakantiepark in Nederland. Dan is het natuurlijk fijn als je hier mooie herinneringen aan over houdt. Tegenwoordig kun je met je smartphone, zoals de nieuwe Samsung Galaxy S8, de mooiste foto’s maken. Hoe je ervoor zorgt dat je met je smartphone mooie foto’s maakt? Ik geef je 5 tips in dit blog.

1. Fotografeer de zonsopgang of ondergang

In de winter zijn de dagen veel korter dan in de zomer, dus wil je de zonsopgang fotograferen of de zonsondergang dan kan dit op fijne tijden. Zo hoef je niet heel vroeg of heel laat nog de deur uit voor deze foto’s. En als de luchtstroom een beetje koud is, heb je grote kans op mooi gekleurde luchten.

Tips vakantiefoto's

2. Gebruik het licht

In de winter is de zon minder sterk, waardoor je mooie foto’s met tegenlicht kunt maken. Ook kun je met behulp van dit tegenlicht extra diepte in je foto aanbrengen. Als er veel sneeuw ligt in je omgeving, kan het zijn dat je camera de lichtinstellingen niet automatisch goed pakt. Hij ziet de hoeveelheid sneeuw ook als licht, waardoor de foto’s automatisch donkerder worden dan je zou willen. Zet daarom je lichtinstellingen voor je een foto maakt een tandje hoger voor een beter eindresultaat van je foto.

3. Probeer niet teveel in te zoomen

Skieën je kinderen een stuk voor je op de piste, maar wil je ze wel op de foto zetten? Denk eraan dat hoe meer je inzoomt, hoe minder scherp de foto wordt. Je kunt er dus beter voor kiezen om alvast beneden aan de piste te gaan staan en vanaf daar je kinderen te fotograferen zodra ze de piste af komen. Zie je je kinderen boven je in de lift zitten? Dan kun je natuurlijk een beetje inzoomen om ze goed in beeld te krijgen, zolang je maar niet te ver inzoomt. Een andere manier is om de foto’s achteraf te bewerken door bijvoorbeeld de foto bij te snijden, zodat je kinderen goed in beeld zijn.

4. Maak gebruik van de bewerkingsprogramma’s

Het grootste voordeel van foto’s maken met je smartphone is dat je ze direct op je mobiel kunt bewerken. Op de Samsung Galaxy zit zelfs een eigen bewerkingsprogramma voor foto’s. Zo weet je zeker dat je vakantiefoto’s gelukt zijn. En anders maak je ter plekke toch nog even een nieuwe?  

5. Sla je foto’s veilig op

Het zou natuurlijk zonde zijn als je je mooi gemaakte foto’s kwijtraakt. Zorg er daarom voor dat je ze veilig opslaat. Zit je in het buitenland en heb je geen WiFi? Maak je geen zorgen. Tegenwoordig kun je je data die je in Nederland gebruikt, ook in het buitenland gebruiken. Je kunt je foto’s dus alsnog veilig opslaan.

Tips winterfoto's met smartphone

Weten met welke smartphones je de mooiste vakantiefoto’s kunt maken? Kijk eens op de website van KPN.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com