Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ga op avontuur in de Vendée: plezier gegarandeerd voor jong en oud

Ontdek en beleef de veelzijdige regio Vendée in het zuidwesten van Frankrijk. Een heerlijke plek waar jong en oud zich prima zullen vermaken. De natuur is er prachtig, de stranden en lieflijke baaitjes heel fijn én er is zoveel moois te zien, je zult je hier niet snel vervelen! Ook op de campings is er volop vertier en plezier, maar wil je er een dagje op uit? Wij waren onlangs op pad in de Vendée en hebben onze Top 5 favoriete activiteiten voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Volop watersportplezier in La Tranche-sur-Mer

Aan het strand van La Tranche-sur-Mer vind je de Zone Nautique, een paradijs voor watersportliefhebbers. Enthousiaste, ervaren instructeurs leren jong en oud eerst de fijne kneepjes van het watersporten op het rustige binnenmeertje achter de duinen en kunnen daarna lós op zee. Of nou ja, oceaan want de Vendée ligt aan de Atlantische Oceaan. Je kunt er SUP’pen, windsurfen, golfsurfen of varen. Voor welke kies jij? 

Heel veel fun in het O’Fun Park

Oké, het O’Fun Park is wel echt een next level dagje uit. Aan álles is gedacht. Kinderen in alle leeftijden en volwassenen kunnen zich hier prima vermaken. Nieuw is de Aquapark-zone met een parcours met opblaasbare obstakels op een grote zwemvijver. Het park is groots opgezet en door de vele bomen is het ook fijn om in de schaduw te wandelen naar de volgende zone in het park. Je vindt er ontelbare steile, spannende glijbanen, spelletjes voor het hele gezin, ziplines en meer dan genoeg klim- en klauterplezier. Goed te weten: direct naast het O’Fun Park vind je een waanzinnig Aquapark. Ook écht een aanrader!

Ontdek La Tranche-sur-Mer

Maak een speurtocht wandeling door het Parc del Floralies in La Tranche-sur-Mer. Door middel van een app kunnen kinderen via aanwijzingen de tocht voltooien. Heb je de oplossing gevonden? Dan kun je bij het toerismebureau een cadeautje ophalen. Sowieso heeft het toerismebureau heel toffe speurtochten die je kunt doen, in allerlei leeftijdscategorieën. Zo ontdek je spelenderwijs de natuur en geschiedenis van La Tranche-sur-Mer. Tof!

Kanoën of varen door Marais Poitevin

Uniek is het natuurgebied Marais Poitevin, een moerasgebied dat van La Rochelle tot aan Niort loopt. In de volksmond wordt Marais Poitevin ook wel het Groene Venetië genoemd. Vaar over schilderachtige waterwegen, dwars door de ongerepte natuur. Goed opletten, want je kunt zomaar otters en andere dieren spotten. 

Fietsen, fietsen, fietsen

De regio Vendée heeft een goed netwerk aan fietspaden en leent zich bij uitstek om met de fiets te ontdekken. De regio is ook onderdeel van de welbekende route Vélodyssée dat van het noorden van Frankrijk helemaal langs de Westkust tot aan Spanje loopt. Maar ook buiten die bekende route kun je prachtig fietsen door de dorpjes, bossen, langs de kust en de duinen. 

Uiteraard zijn er nog veel meer activiteiten te doen als je met kinderen op pad gaat in de Vendée. Onze tip? Bezoek de lokale VVV, zij kennen de pareltjes in de regio en helpen je graag op weg!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

La Roche d’Ully

Familie Huizen, 27 november 2015

Echt een aanrader

De camping ligt mooi en is overzichtelijk. Het zwembad met superglijbaan was ideaal met een binnen- en buitenbad. De kinderen hebben zich zowel op de camping als in het zwembad prima vermaakt. Op de camping was leuke animatie met een afwisselend programma. ’s Ochtends was er knutselen met diverse spelletjes en s middags/s avonds waren er hele leuke verschillende activiteiten, zoals waterspelletjes, pijl en boog schieten, ezeltocht, minidisco. Echt een aanrader voor een fijne gezinsvakantie!

Bezocht La Roche d’Ully in augustus 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com