Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Baia Verde: kleine camping aan het Gardameer

Het Gardameer, maar dan zonder al die toeristen? Kom naar Baia Verde!

Zoek je een kindvriendelijke, luxe en sfeervolle camping in een prachtige omgeving? Dan is camping Baia Verde zeker een aanrader. Afgelopen zomer heb ik twee maanden gewoond en gewerkt als animatrice op Baia Verde. Dat was echt een geweldige ervaring!

Faciliteiten

Baia Verde is een mooie en nette camping. Er zijn drie zwembaden: een kinderbad, een groot zwembad en mijn persoonlijke favoriet: een jacuzzi met prachtig uitzicht op de Alpen. Verder heeft de camping een restaurant met heerlijke Italiaanse gerechten, die wij als animatrices ook vaak hebben gegeten. Vooral de pizza’s zijn erg goed en niet duur. Het sanitair is gelukkig altijd erg schoon.

Voor de kinderen…

Baia Verde is vooral voor jongere kinderen heel leuk, en die zijn dan in grote getale aanwezig op de camping. Elke dag organiseert het animatieteam activiteiten. Zo is er vijf dagen per week een miniclub, waar de kinderen knutselen en spelletjes doen met elkaar. Heel fijn is dat de ruimte airco heeft. De kinderen ontmoeten hier gelijk hun vriendjes en vriendinnetjes voor de rest van de vakantie.

Ook een groot succes (mede door de zonnige temperaturen de hele zomer) was de dagelijkse splashdance in het zwembad. Met de kinderen dansten we in het water, wat er vooral in resulteerde dat we zelf een halfuur lang werden nat gespat. Daarnaast dansten we elke avond met jong en oud de minidisco.

Het hoogtepunt voor de kinderen is de wekelijkse musical, waarvoor we oefenen tijdens de miniclub. Elke week organiseerden we een musical met een ander thema, die we uitvoerden op een echt podium. De kinderen vinden het werkelijk geweldig om op te treden voor hun ouders en de rest van de camping.

Voor de oudere kinderen zijn er elke dag sportactiviteiten en organiseerden we activiteiten in de avond. Vooral het voetbaltoernooi, avondzwemmen en speurtochten zijn erg populair.

Voor de ouders…

Hou je van ochtendgymnastiek? Dan kun je elke ochtend meedoen met de fanatieke Italiaanse aquagym-instructeur. Verder kun je elke week genieten van live muziek in het restaurant. Dit zijn meestal typisch Italiaanse bandjes, de een beter dan de ander, maar ze maken er altijd een feest van.

Baia Verde ligt 5 minuten lopen van het prachtige Gardameer. Bovendien zijn er veel leuke stadjes in de buurt om te bezoeken. Wij zijn zelf naar Milaan, Brescia, Desenzano en Verona (echt een aanrader) geweest. Van andere campinggasten hoorden we dat Salo en Sirmione ook de moeite waard zijn.

Wat ik leuk vind aan Baia Verde is de kleinschaligheid.”

Wij kenden alle kinderen persoonlijk en hadden veel contact met de ouders. Kinderen onderling maakten ook makkelijk vrienden en zochten elkaar veel op. De staplaatsen en mobilhomes staan dicht op elkaar, wat uitnodigt tot een praatje met de buren. Hierdoor heerst er een gezellige sfeer op Baia Verde. De kinderen waren altijd heel enthousiast en vrolijk, waardoor ik echt een topzomer heb gehad!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
9

Vaubarlet

Familie de Jong, 22 maart 2017

Mooie ligging!

Een mooi gelegen kleine camping.Erg overzichtelijk voor gezinnen met kleine kinderen.Animatie was top, leuke activiteiten georganiseerd.Ruime plaatsen en rust! Tips in de omgeving zijn de mooie wandelroutes, Velorail, vulkanen, Le puy Envelay.

Bezocht Vaubarlet met partner.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com