Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Barcelona: van-alles-wat-stad

De van-alles-wat-stad: Barcelona

Van kunstparken tot het strand, van drukke winkelstraten tot indoor-marktjes: de “hoofdstad” van Spanje heeft het allemaal! Zelf ging ik drie keer naar deze heerlijke stad en telkens werd ik een beetje meer verliefd.

Bij citytrips moet je altijd van alles zien “want anders ben je er echt niet geweest”. Vaak ga je maar een paar dagen, dus weinig tijd en veel te doen. Dit zijn de highlights en de verrassende plekjes!

Gaudi

Architect Antonio Gaudí heeft een flinke stempel op Barcelona gedrukt. Zijn kunst kom je overal tegen. Boegbeeld van zijn werk is de basiliek Sagrada Família. De bouw begon in 1882, maar de kerk met maar liefst 12 torens is nog steeds niet af. Neem dus snel een kijkje, en zeg later tegen de kleinkinderen dat jij bij de bouw van dat immense ding aanwezig was.

Het oorspronkelijke woonhuis van de architect ligt in het Parc Guëll, dat ook door hem is ontworpen. In Gaudi’s huis vind je alles over zijn werk en zijn leven. Parc Guëll zou eigenlijk een woonwijk worden, maar door financiële problemen is het daar nooit van gekomen. Vanaf het terras vol zitbanken met kleurrijke tegels heb je een schitterend uitzicht over Barcelona.

Sagrada Familia

Website: www.sagradafamilia.org
Adres: Calle Mallorca, 08034 Barcelona
Openingstijden: 08:00-19:00 (okt-mrt) 08:00-20:00 (apr-sep)
Toegangsprijs: €15,00 of €19,50 met een gids

Parc Guëll

Website: www.parkguell.cat
Adres: Ligt in de wijk Lesseps in het district 6 (Grácia).
Openingstijden: In laagseizoen 08.30-18.15 en in hoogseizoen 08.00-21.30
Toegangsprijs: Online €7,00, aan de kassa €8,00.

Rambla

Dé boulevard van Barcelona is de Rambla. Deze boomrijke straat loopt dwars door het oude centrum van de stad, en biedt in de hete zomermaanden een welkome schaduw. Grote warenhuizen vind je niet aan de boulevard, maar je kunt er wel heerlijk flaneren, een drankje drinken of kijken naar een van de straatartiesten die optredens weggeven.

Let wel op je portemonnee: ook dieven kennen de highlights van de stad, en weten zo alle toeristen te vinden.

La Rambla

Poble Espanyol

Poble Espanyol betekent “Spaans dorp”. Deze bezienswaardigheid is dan ook een soort dorpje van prachtige gebouwen in Barcalona, met een grootte van 42.000 vierkante meter.

Een openluchtmuseum als dit zal je nergens in Spanje aantreffen, want de gebouwen zijn een combinatie van bouwstijlen uit heel Spanje. Het museum was gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, maar hierna is het dorp nooit afgebroken. Er zijn gebouwen te zien uit Castilla y Leon, Navarra en natuurlijk Catalonië.

FC Barcelona

Meer dan een miljoen bezoekers gaan je elk jaar voor: een bezoek aan de voetbaltempel van Barcelona. Zeker als je een voetballiefhebber bent, moet je Camp Nou hebben gezien. FC Barcelona is “mes que un club”, “meer dan een club”: het is het symbool van de Catalaanse trots en het streven naar Catalaanse onafhankelijkheid.

Website: http://campnou.nl
Adres: C. Aristides Maillol, 12
Openingstijden: In de zomer: 10.00-20.00, najaar 10.00-18.30
Toegangsprijs: De Camp Nou Tour kost €23,-

Hoogtevrees

Tijd voor een beetje spanning en sensatie. Op zoek naar een fenomenaal uitzicht over de stad? Er loopt een kabelbaan – de Transbordador Arei Del Port – van de haven naar de top van de Montjuïc. De kabels hangen zo’n honderd meter boven de stad, dus een spectaculair uitzicht is gegarandeerd. Ieder kwartier vertrekt een cabine vanaf een platform op de Sant Sebastiá toren.

Website: www.telefericodebarcelona.com/en/
Adres: Taquígrafo Garriga
Openingstijden: In de zomer 11.00-20.00, de rest van het jaar varieert
Toegangsprijs: €11,00 enkele reis, €16,50 retour

Pois Trasbord

Dieren kijken

De dierentuin van Barcelona ligt in het Parc de la Ciutadella, naast het oude stadscentrum en vlak bij het strand. Het is een bijzonder mooie dierentuin, waar dieren in ruime hokken leven.

Tot 2003 was een witte gorilla genaamd ‘Floquet de Neu’ (Sneeuwvlokje) de grote attractie van de dierentuin.

En verder…

Zoals in veel steden kun je ook in Barcelona op pad op Nederlands grootste trots: de fiets. Je kunt de stadsfietsen pakken of een fietstour huren. Heerlijk om de benen even te strekken en de stad op een andere manier te ontdekken.

Vergeet ook je zwembroek niet, want na dat fietsen is er natuurlijk niks lekkerder dan een duik nemen in de Middellandse Zee. Bak bruin op het strand, geniet van een koud biertje, eet wat tapas…

Een veelzijdige stad die je een keer gezien moet hebben, dát is Barcelona.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com