Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 activiteiten voor kids in de Poitou-Charentes

Het hele gezin geniet in deze regio, daarom is het mijn favoriet

Als klein meisje was de Poitou-Charentes al een van mijn favoriete bestemmingen, en dat is nooit meer veranderd. Ik heb mijn zomers op verschillende campings doorgebracht, als kampeerder en als medewerker, maar voor mij blijft de Poitou een beetje kriebelen. In dit blog deel ik drie leuke activiteiten voor kinderen in de Poitou-Charentes!

Atlantische Oceaan

Een emmertje en een schepje in de koffer, een opblaasdolfijn op het dak en je bent klaar voor vertrek naar de Poitou-Charentes. De regio is namelijk perfect voor strandgangers: de kustlijn bestaat uit zandstrand met af en toe prachtige stukjes rotskust. Op dat strand kun je urenlang schelpen zoeken, zandkastelen bouwen of natuurlijk zwemmen in de zee.

In dit stukje van de Atlantische Oceaan, de golf van Biskaje, is de golfslag soms nogal heftig. Kinderen staan dan ook te popelen om met hun opblaasdier of -band de zee in te gaan voor een wedstrijdje wie-het-eerst-op-het-strand-is. Oudere kinderen (én de heldhaftige kleintjes) spelen hetzelfde spel op een surfplank. Langs de kust van de Poitou-Charentes vind je namelijk verschillende surfscholen, waar je al binnen een paar lessen leert om stevig op de plank te staan. Pas wel op dat je niet verbrandt!

Le_Chay_strand

Fort Boyard en omgeving

Het wereldberoemde fort uit de gelijknamige TV-shows is een van de leuke activiteiten voor kinderen in de Poitou-Charentes. Het ligt voor de kust, tussen de eilandjes. Je kan helaas niet zelf op avontuur gaan in de vele kamers met onverwachte uitdagingen van Fort Boyard, maar er worden wel rondvaarten om het fort aangeboden.

Als je dan toch het water overgaat, bezoek dan ook een of meer eilandjes voor de kust. Leuk is bijvoorbeeld het autovrije Île de Oléron met pittoreske Franse huisjes en metershoge stokrozen. Je kunt rustig over het eiland wandelen, een van de traditionele marktjes bezoeken of bij de muilezels van de ezelsboerderij op visite gaan. Maar het allerleukst is misschien wel de miniatuurhaven Port Miniature Ti’Bato, met kleine bootjes waar je echt in kunt varen.

PORT MINIATURE TI'BATO

Futuroscope

Hoe zal de wereld er in de toekomst uitzien? Hoe kan het dat een hagedis tegen een muur op kan klimmen? En hoe is het eigenlijk om blind te zijn? Futuroscope is het themapark waar je kunt genieten van spannende attracties, 4D-bioscopen en een wetenschappelijke ontdekkingsreis met het antwoord op deze en nog veel meer vragen!

Een dag voor plezier waar je ook nog eens wat van op steekt. Als kerst op de taart maak je een reis in een echte tijdmachine…

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com