Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Bijna 80% van de Nederlandse gezinnen staat positief tegenover hun zomervakantie op de camping

Een groot deel van de Nederlandse gezinnen (79,1%) staat nog altijd positief tegenover hun zomervakantie op de camping. Dit blijkt uit onderzoek dat wij in opdracht van TeamAnimation hebben uitgevoerd onder onze Facebookvolgers waarvan 1042 respondenten de enquête hebben ingevuld.

De situatie omtrent het coronavirus geeft veel onzekerheid over geplande vakanties. Want kunnen we straks nog ongestoord vakantie vieren op onze favoriete camping? De meeste gezinnen met kinderen hopen van wel. Benieuwd wat hun vakantieplannen zijn en hoe zij over hun vakantie denken? Lees dan zeker even mee.

Voordeeluitjes - Kids-campings.com

Foto van Voordeeluitjes

75% van de gezinnen had al een kampeervakantie geboekt

75% van de ondervraagde gezinnen met kinderen had al een kampeervakantie geboekt voordat het COVID-19 virus in Nederland was vastgesteld. Hiervan heeft 90% een vakantie geboekt voor het hoogseizoen. Zij hebben nog goede hoop dat hun vakantie in het hoogseizoen door kan gaan, al dan niet op een andere manier dan anders. Als we kijken naar de landen waar de ondervraagde gezinnen een vakantie naar toe hebben geboekt, dan is Frankrijk het populairst met 32,6%, gevolgd door Nederland met 16,3% en Italië met 14%.

De Schatberg - kids-campings.com

Foto van De Schatberg

Grote hoop om er nog even tussenuit te kunnen

De meeste gezinnen hebben nog grote hoop om er even tussenuit te kunnen. 50% van de ondervraagde gezinnen geeft zelfs aan nog een vakantie te willen gaan boeken voor dit seizoen. Een van de belangrijkste redenen die gezinnen daarvoor geven is het hebben van behoefte aan een andere omgeving. Na weken thuis te hebben gezeten, is het hoog tijd om er even op uit te kunnen. Ook geven gezinnen aan dat vakantie nodig is om te ontspannen, juist in een tijd zoals deze. Richard Otten, eigenaar van TeamAnimation, voegt hieraan toe: “Als alles straks weer rustig op gang komt, dan zijn campings en vakantieparken de eerste plek waar gezinnen met kinderen naar toe willen. Immers, zijn campings en vakantieparken ruim opgezet en kun je er genieten van de vrijheid en de natuur”.

Toch wacht 50% van de gezinnen nog even af met het boeken van een vakantie en kijken zij vooral hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Ook zijn er gezinnen die aangeven altijd op de bonnefooi op vakantie te gaan en daarom ook nu last minute hun vakantie te boeken.

Kajak - Belle Plage - Kids-campings

Foto van Belle Plage

Annuleren of een voucher? Nee hoor, voorlopig nog niet

79,1% van de gezinnen hoopt dat hun vakantie nog door kan gaan zoals gepland. Zij zijn voorlopig niet van plan hun vakantie te annuleren. Van de overige ondervraagde gezinnen geeft 7% aan dat zij al een voucher aangeboden hebben gekregen om hun vakantie om te boeken. Ook wil 4,7% van de gezinnen hun vakantie graag omboeken naar een andere periode en nog eens 4,7% hun vakantie annuleren en het geld terugvragen. De overige 4,5% twijfelt nog over hun beslissing en wacht af wat de mogelijkheden zijn vanuit hun vakantiebestemming of vakantieaanbieder. Al met al staan de meeste gezinnen dus nog positief tegenover hun zomervakantie. Ook wij hopen dat er nog een vakantieseizoen komt, want dat hebben we met z’n allen zeker verdiend!

Witterzomer - kids-campings.com

Foto van Witterzomer

Deze enquête is opgesteld in opdracht van TeamAnimation om meer inzicht te krijgen in het kampeergedrag van gezinnen met kinderen. Voor vragen kun je contact opnemen met Renske Swarts via [email protected]

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Monplaisir

Mark, 15 juli 2015

Fantastische animatie!

Heerlijke camping met fantastische animatie voor onze kinderen van 4 en 6 jaar. Miniclub in ochtend is geweldig. Kinderen genieten van knutselen en spelletjes. Ook minidisco erg leuk. Zou wat onze zoon betreft wel iedere avond mogen.

Bezocht Monplaisir in juni 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com