Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Maak thuis een feestje van Koningsdag

Koningsdag staat voor de deur maar helaas zullen we dit jaar niet mee kunnen doen aan de Koningspelen of de vrijmarkten kunnen afstruinen. Koningsdag zal dus dit jaar veranderen in Woningsdag. Gelukkig zijn er nog wel mogelijkheden om deze thuiseditie tot een succes te maken. Speciaal voor de kids hebben we de leukste activiteiten op een rij gezet, zodat ze zich op deze dag niet hoeven te vervelen. Benieuwd geworden welke dit zijn? Lees dan snel verder, want met deze tips wordt thuis Koningsdag vieren een feestje.

Koningsknutselen

Tover de knutselspullen maar uit de kast, want er zijn genoeg leuke dingen met het oranje thema te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van je eigen hoed? Op internet zijn genoeg templates te vinden die je kunt uitprinten. Het leukste onderdeel is natuurlijk het versieren van de hoedjes. Van glitters tot aan pompoms, niets is te gek op deze feestelijke dag. Wie maakt de mooiste creatie?

Om deze Woningsdag af te maken moet het huis ook nog een feestelijke touch krijgen. En hoe kan dat nu beter dan met jullie eigen gemaakte vlaggen? Gebruik hiervoor een oude kussensloop en ga los met het ontwerp. Voor het mooiste resultaat gebruik je hier textielstiften voor in allerlei kleuren. Naast het versieren van de hoedjes en de vlaggetjes mag je je kinderen zelf natuurlijk ook niet vergeten! Pak de schmink erbij en schmink je kids tot heuse koning of koningin.

Tekenen - Kids-campings.com

Foto van Klimkin via Pixabay

Grabbel je raak

Welk kind wordt er nu niet blij van grabbelen? Bovendien kun je eenvoudig je eigen grabbelton maken met allerlei kleine cadeaus. Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt en nu we de vrijmarkten dit jaar moeten overslaan, is het een leuke manier om je kinderen toch te verrassen met iets leuks. Gebruik hiervoor een oude kartonnen doos en vul het met oude kranten en ingepakte cadeautjes.

Zoetigheden om je vingers bij af te likken

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekkere dingen. Je kunt de supermarkt induiken en op zoek gaan naar de laatste oranje chocoladesoesjes of tompoucen, maar nog leuker is het om zelf de keuken in te duiken. Koop bakmix voor oranje tompoucen of voor koekjes en ga aan de slag. Voor een vrolijk tintje kun je ook cupcakes maken met een beetje oranje kleurstof er in. Zodra ze uit de oven komen is het tijd om ze te versieren in het Koningsdag thema. Wordt het oranje boven of toch rood-wit-blauw?

Foto van Congerdesign via Pixabay

Spelen als een koning

De Koningsspelen hebben we dit jaar moeten overslaan, maar des te leuker is het om zelf spelletjes te organiseren terwijl we thuis Koningsdag vieren. Wat dacht je van blikgooien of het doen van ezeltje prik, maar dan met een hoed in plaats van een ezel? Als je een sjoelbak hebt, is het ook leuk om deze van zolder te halen voor dolle pret. Een ding is zeker: met deze leuke spelletjes beleef je een dag vol plezier.

Met welke tips ga jij thuis Koningsdag vieren? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Ser Sirant

Karlijn Bax, 13 augustus 2015

Top vakantie

Het was echt een top vakantie! Ik heb een hele groep nieuwe vrienden, waarmee ik elke dag mee deed, aan de activiteiten van Jorien en Thijs (team4animation). Ze deden echt enorm hun best om het zowel voor mijn leeftijd als voor de iets kleinere kinderen leuk te maken. Ook is er voor oudere kinderen erg veel te beleven, zoals surf les, bij de surf- en zeilschool naast de camping. kortom: Ik heb echt een top vakantie gehad!

Bezocht Ser Sirant in juli 2015 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com