Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bijzondere pizza eten met de kinderen

Van vispizza tot snoeppizza...

Pizza eten: als je het mij vraagt een fantastische bezigheid. In Nederland hebben we al een groot aanbod, maar in de Italiaanse keuken hebben ze wel hele gekke smaken! Wil je een bijzondere pizza eten met de kinderen, kijk dan even naar de smaken hieronder…

Vispizza’s

Zelf ben ik gek op pizza’s met vis. Hoe meer vis, hoe beter! Een pizza die mij dan ook ontzettend lekker lijkt, is degene waar gefrituurde garnalen op zitten. De pizza gamberetti fritti, zoals ze hem in Itali”e noemen.

Toch ben ik niet gek op alle vispizza, en ik zou voor de kinderen dan ook zeker uitkijken als er een pizza al nero di seppia op het menu staat. Dit is een pizza met inktvis. Ik ben gek op inktvis(ringen), maar bij deze pizza gebruiken ze niet alleen de inktvis zelf. In plaats van tomatensaus wordt hier namelijk de inktvisinkt als saus gebruikt… Bah!

Snoeppizza’s

Pizza eten met de kinderen of met mij, voor snoeppizza’s zal dat geen verschil maken… Deze pizza’s hebben een normale bodem, maar de saus is Nutella in plaats van tomatensaus. Daarnaast wordt hij heerlijk belegd met koek, snoep, spekjes, spikkels… Wat je maar wilt!

Veel mensen vinden deze pizza maar vreemd, maar toch is een stukje het proberen zeker waard. Een snoeppizza is eigenlijk meer een toetje dan een avondmaal, maar omdat hij zo erg vult kan het prima als beiden dienen. En een keertje ongezond doen mag best in de vakantie, toch?

Pizzavormen

We kennen de pizza natuurlijk in zijn ronde vorm, en de bekende pizza calzone. Veel pizza-bakker experimenteren echter met nieuwe vormen. In Nederland heb je bijvoorbeeld de pizza-burger, waar pizza’s als hamburgers worden gemaakt. In Amerika doen ze hier nog een schepje bovenop, en stoppen ze een enorme hamburger tussen twee pizza’s.

Om maar even in Amerika te blijven, hebben ze hier ook de conepizza. Ooit van gehoord? Wel eens een cornetto-ijsje gegeten? Deze pizza is namelijk gemaakt in de vorm van een cornetto. Heel handig vasthouden, maar of het nou echt lekker is?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kindvriendelijk kamperen in Italië

Orbetello Family Camping Village via Club del Sole

Toscane, Italië

  • Zwembadpark en animatieteam
  • Uitzicht op Monte Argentario
  • Omringd door een dennenbos

Niet ver van de kust in de Maremma-streek in Toscane. Ontdek dit prachtige stukje Italië vanuit deze top familiecamping!

Kids-Campings.com