Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De miniclub… hoe werkt dat?

Als je met je kinderen op vakantie gaat naar een camping zal je het zeker wel eens hebben gezien; de miniclub! Kinderen kunnen er lekker creatief aan de slag met de animateurs. Of misschien ga je juist voor het eerst op vakantie met de kinderen en wil je graag weten wat die miniclub nou inhoudt. Hoe dan ook, de miniclub roept nog wel eens vragen op bij ouders. Ik beantwoord graag de belangrijkste voor je!

Wat doen jullie bij de miniclub?

Meestal begint de miniclub zo rond een uur of 10 in de ochtend. Afhankelijk van de camping duurt het dan 1 à 2 uur. Duurt het 1 uur, dan is het meestal een knutseluurtje waarin elke dag wat anders wordt gemaakt. Denk aan slingers, maskers, ijsjes, fotolijstjes, bootjes, dieren. Duurt het 2 uur, dan is er vaak een uitgebreider programma met zowel een knutsel als spelletjes. Op de meeste campings is het begin van de miniclub een gezellig minidisco dansje om vrolijk de dag te beginnen en de kinderen enthousiast te maken.

Voor welke leeftijd is de miniclub?

Dit verschilt per camping, maar meestal is het zo tussen de 4 en 12 jaar. Bij grotere campings en vakantieparken is het animatieprogramma verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, bij kleinere campings komen alle leeftijden gezellig samen. Dit is vaak erg leuk, omdat de oudere kinderen het leuk vinden om de jongere kindjes een handje te helpen.

Laat ik mijn kind zomaar achter?

Dat is een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind. Bij sommige miniclubs is er een strikte regel qua leeftijd en kunnen kinderen onder de 4 jaar niet meedoen om risico’s te vermijden. Maar op veel campings is het wel toegestaan mits je er als ouder bij blijft. Is je kind ouder dan 4, dan kun je rustig een kopje koffie gaan drinken tijdens de miniclub. Wacht eventueel wel even op een afstandje of je kind zich op zijn gemak voelt. Dit is eigenlijk bijna altijd het geval, want kinderen vinden het hartstikke leuk om samen met andere kinderen te knutselen en te spelen. En de animateurs maken er natuurlijk een feestje van!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com