Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste waterparken in Italië

Doodeng, maar superleuk!

Water, water en nog meer water. Daar heb je vaak behoefte aan tijdens een warme, zomerse, zonnige dag in Italië. Italië kent prachtige meren als het Gardameer waar je terecht kunt voor verkoeling, maar helemaal het einde – zeker voor kinderen – is een dagje naar een van de waterparken in Italië!

Aqualandia Jesolo

In het noorden van Italië vind je het waterpark Aqualandia Jesolo. Met het heldere water, de golven en de parasols met bananenbladeren is het geen wonder dat dit waterpark meerdere keren tot een van de beste waterparken in Italië verkozen! Naast zwembaden heeft Aqualandia Jesolo meer dan twintig attracties, waaronder Europa’s hoogste bungeejump-toren en verschillende shows.

Het waterpark heeft zeven themagebieden. Zo vind je in Shark Bay een golfslagbad met Caribisch zand om op te lopen. In Funnyland kunnen kinderen van drie tot en met twaalf jaar zich uitleven. Ook sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Aqualandia. Er is namelijk een beachvolleybalveld, voetbalveld en een volledig ingerichte fitnessruimte.

Waterpret in Toscane

Veel vakantiegangers boeken een vakantie naar Toscane voor de culturele bezienswaardigheden. Maar wist je dat je hier ook twee populaire waterparken vindt? Op 115 kilometer van Florence vind je Acqua Village Cecina en op 130 kilometer afstand Acqua Village Follonica.

Beide waterparken zijn deel van de overkoepelende organisatie Acqua Village Water park, en alle leeftijden zullen er precies de juiste mix van adrenaline en ontspanning vinden. Bij Acqua Village Waterparken vind je honderden meters aan glijbanen, golfslagbaden en de beroemde glijbanen Intrigo en Kamikaze. Ook kun je met het hele gezin een rondtochtje maken in een rubberboot.

AquaFelix

Zo’n zeventig kilometer ten noordwesten van Rome vind je AquaFelix. Naast zwemmen in het zwembad of zonnen op het grasveld, kun je in dit waterpark genieten van glijbanen en whirlpools. Daarnaast organiseert AquaFelix diverse shows. Trek of dorst gekregen? In AquaFelix vind je bars, restaurants met terrassen, pizzeria’s en verschillende picknickplaatsen waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Waterparken in de omgeving van het Gardameer

Het Gardameer is een geliefde plek onder Nederlandse vakantiegangers. Veel toeristen komen hier jaarlijks terug, en stallen hier zelfs hun caravan zodat ze het volgende jaar weer een plekje op hun favoriete camping bemachtigen. Een uitstapje naar een waterpark met het hele gezin hoort er dan ook zeker bij. Naar welke waterparken in Italië ga jij?

  • Parco Acquatico Cavour: Dit park is niet alleen leuk vanwege haar diverse glijbanen, maar heeft ook een zandstrand, lagunes en watershows.
  • Parco Acquatico Pico Verde: Dit prachtige waterpark heeft een mooi zwembad, een apart kinderbad en diverse glijbanen. Bijkomen doe je op een mooie ligweide.
  • Aqua Paradise Canevaworld: Een groot waterpark met verschillende glijbanen – waaronder een aantal heel snelle –, verschillende waterattracties en shows.
  • Acquapark Le Vele: Ook in dit waterpark vind je meerdere zwembaden en diverse glijbanen. Waterpret gegarandeerd!
le vele

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com