Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De optimale vakantiechecklist voor ouders!

Als ouder wil je zonder zorgen op vakantie. Vooral als je voor de eerste keer met je baby/kinderen op vakantie gaat, is dat spannend. Het wordt al helemaal spannend als ze ook voor de éérste keer het vliegtuig in moeten.

En wat is nou het meest vervelende aan op vakantie gaan met je kinderen? Ja, de tas inpakken. Je moet namelijk met meer spullen rekening houden dan als je met z’n tweeën op vakantie gaat. Naast de gewoonlijke bezittingen zoals je outfit, kleding en zonnebrand, heeft WelkeKoffer.nl een lijst gemaakt met dingen waar je zeker aan moet denken als je je kinderen meeneemt op vakantie.

vakantiechecklist voor ouders - kindvriendelijk kamperen

Foto: Glenn Carstens Peters via Unsplash

#1 Zonnebescherming

Je kleintjes zijn kwetsbaarder dan een ouder kind. Bescherm ze dus wel tegen de zon. Vergeet niet de zonnebrand, een zonnebril en een pet in te pakken als je op vakantie gaat. Zoals al aangegeven zijn je kinderen gevoeliger dus blijf voorzichtig en neem 50+ crème mee.

#2 Vergeet de (zwem)luiers niet

Luiers zorgen ervoor dat je koffer bomvol zit. Luiers zorgen er ook voor dat de kleding van je kinderen schoon blijft. In alle landen zijn luiers verkrijgbaar, maar in het ene land beter dan het andere. Kijk altijd even op internet of ze goed verkrijgbaar zijn op je bestemming. Zeker als je naar een armer land gaat.

Zwemluiers hebben ze niet overal. Neem dus zeker zwemluiers mee. Met mooi weer kun je het beste 1 of 2 extra zwemluiers meenemen stel je besluit vaker te zwemmen.

#3 SOS polsbandje

Het zou toch verschrikkelijk zijn dat je zelf moet meemaken dat je je kind verliest? Helaas gebeurt het toch nog te vaak. Daarom is het fijn dat er SOS polsbandjes bestaan. Doe deze om de arm van je kind zodat andere ouders/mensen jou kunnen bellen als zij merken dat het kindje alleen is. Dit polsbandje kun je voorzien van jouw naam en je 06-nummer. Voor kinderen zijn deze polsbandjes ook interessant want je hebt ze in allerlei kleuren en printjes.

Lachend kind - vakantiechecklist voor ouders

Foto: Ben White via Unsplash

#4 DEET

DEET is de oplossing om insecten uit de buurt van je kinderen te houden. De spray heeft een stofje dat ervoor dat de geur aanslaat op de hersenen van de insecten, waardoor zij op hol slaan.  De insect kan jou daarna niet meer ruiken. En jij hoeft niet meer constant tegen je kinderen te zeggen dat ze niet moeten krabben.

#5 Overig

WelkeKoffer.nl heeft nog een kort overzicht gemaakt met andere items waar je rekening mee kunt houden. Sommige zijn fijn om mee te nemen, de andere hoef je niet mee te nemen. Dat ligt namelijk soms ook aan de situatie en de bestemming waar je reis heen gaat.

  • Billendoekjes
  • ORS voor baby’s (tegen uitdroging)
  • Neusspray (helpt tegen last van de oortjes)
  • Talkpoeder
  • Een inentingsboekje of kopie
  • Slabbetjes
  • Snoetenpoetsers
  • Zwembandjes
  • Baby paracetamol
  • Tekenpen

Als je in het vliegtuig stapt, dan is het fijn voor jouw en je medepassagiers om voor je kind een ontspanningsspeeltje mee te nemen zodat hij/zij rustig blijft.

Met deze checklist ga jij optimaal op vakantie met je kinderen. Veel plezier!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Chiocciola

Familie Roffel, 15 mei 2019

Camping vol voorzieningen!

Ervaring

Goede voorzieningen, met name de airco in de stacaravan en het zwembad waar de plaatselijke bevolking ook gebruik van maakt waardoor het ‘gevoel’ ontstaat dat je ‘echt’ in Italie bent. Rustige, landelijke prachtige omgeving met name de nabij gelegen Chiantistreek. Goede uitvalbasis voor bezoeken aan steden als Florence, Siena en Arrezo. Overvloedige aanwezigheid van goed eten, cultuur, geschiedenis en prachtig landschap en natuurlijk het mooie (standvastige) weer.

Tips in de omgeving

zie voorgaande opmerking.

Bezocht Chiocciola in juli 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com