Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Drie uitjes voor kinderen in de Dordogne

Uitjes voor het hele gezin in het arrondissement Sarlat-la-Canéda

De Dordogne biedt allerlei leuke activiteiten, ook in het arrondissement Sarlat-la-Canéda. De drie leukste heb ik eruit gepikt. Deze uitjes voor kinderen in de Dordogne vindt het hele gezin leuk!

Château des Milandes + roofvogelshow

Château des Milandes ligt in Castelnaud-la-Chapelle en is met name beroemd vanwege oud-bewoonster Joséphine Baker, een Amerikaanse musicalster. Ze ging hier wonen na de Tweede Wereldoorlog, samen met haar geadopteerde weeskinderen. Tegenwoordig is het kasteel een museum voor Joséphine Baker. Zo worden er allerlei foto’s tentoongesteld, maar ook prachtige theaterattributen en kledingstukken.

milandes

Daarnaast organiseren de eigenaren verschillende shows, waaronder de roofvogelshow in de tuin van het kasteel. Hier geven de vogelhouders Patrick en Steve demonstraties van verschillende beschermde vogelsoorten. In workshops kunnen kinderen exotische vogels voeren en in de huid kruipen van een echte valkenier. Voor al deze activiteiten bedraagt de entree voor volwassenen 10 euro, voor kinderen tussen de vijf en zestien jaar 6,50 euro. Voor kinderen van vijf jaar en jonger is de entree gratis.

Waterpark les Étangs du Bos

Dit waterpark in het dorp Saint-Chamassy is deel van een camping, maar gelukkig mag iedereen gebruikmaken van het fantastische zwemmeer. Dit meer wordt omringd door een groot grasveld, verschillende glijbanen en in het meer liggen allerlei opblaaskussens. Daarnaast kun je tussen 13.00 en 19.00 uur waterfietsen en tussen 14.00 en 19.00 uur varen in elektrische bootjes. Voor beide activiteiten zijn muntjes nodig.

Iedereen boven de zestien jaar betaald 10 euro entree, kinderen onder de zestien betalen 9 euro. Iedereen onder de 90 centimeter heeft geluk, want die mag gratis naar binnen.

Dorpje Roque-Gageac

Dit populaire dorp ligt direct tegen een steile rots aan. Zowel vanaf het water als vanaf de kant is het dorp prachtig om te zien. Ondanks de toeristen is het een bezoekje zeker waard.

roque gageac

Je kunt in Roque-Gageac prima ronddwalen door de smalle straatjes met winkeltjes. Bekijk het in de rotsen gehouwen fort en dwaal door de exotische tuin, om uiteindelijk te genieten van het prachtige uitzicht over de rivier.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com