Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kindvriendelijk overnachten onderweg

''Kindvriendelijke hotels of campings voor onderweg naar je vakantiebestemming.''

Waarschijnlijk is het dit jaar weer zo ver. Lange ritten naar je vakantiebestemming in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Het fijne van op vakantie gaan per auto is dat je zelf bepaalt wanneer je stopt en hoe laat je gaat rijden. Je kan ongestoord meezingen met alle hitjes op de radio en autospelletjes doen met de kinderen. Al is een lange autorit met de kinderen wel vaak erg vermoeiend. Dan komen al snel de vragen: ”Hoe lang moeten we nog?” of ”Zijn we er nu al bijna?”. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor jullie als ouders. Dan is het fijn als je ergens kindvriendelijke hotels of campings voor onderweg kunt vinden.

Kindvriendelijke hotels of campings onderweg

Uren in de auto en tien tussenstops verder ben je op de helft van je reis. Dan is het altijd fijn als je vooraf al kindvriendelijke hotels of campings hebt gezocht of zelfs al geboekt. Een overnachting onderweg maakt de reis en je vakantie toch al meer relaxed. Zet je camper of caravan neer op een camping of huur een luxe accommodatie. Vooral voor één nacht is dit ideaal. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen om te overnachten in een hotel.

Je kunt er ook voor kiezen om twee of drie nachten in kindvriendelijke hotels of campings te verblijven en daarna je reis voort te zetten. Dan is het belangrijk dat er genoeg kindvriendelijke faciliteiten aanwezig zijn in het hotel of op de camping. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad, speeltuinen en misschien zelfs animatie.

Tips

Kies voor een camping of hotel waar genoeg speelmogelijkheden zijn voor de kinderen. Dan kunnen ze al hun energie kwijt tijdens het spelen voordat ze de auto in gaan. Wat ook leuk is: dicht bij een pretpark overnachten. Combineer dan je lange reis met een dagje pretpark. De kids vinden dat natuurlijk fantastisch.

Buiten dat jij natuurlijk op je kids wilt letten op vakantie, zijn er ook praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Wist je namelijk dat je een milieuvignet voor Frankrijk nodig hebt? Want naast andere Europese landen doet ook Frankrijk zijn best om luchtvervuiling aan te pakken. Daarom heb je in veel grote steden in Frankrijk milieuzones voor gemotoriseerde voertuigen. Schaf dus een dergelijke milieusticker aan vóór jouw volgende vakantie en ga zorgeloos op pad met de kids!

Waar ga jij naar toe met de kids?

Populaire bestemmingen

La Plage

Zuid-Frankrijk, Limousin, Frankrijk

  • Meer met zandstrand
  • Overzichtelijke camping
  • Veel activiteiten vlakbij de camping

Een gemoedelijke camping, kleinschalig en aan een meer; perfect voor de jonge kids. Het zwembad is verwarmd en bij slecht weer overdekt!

Kids-Campings.com