Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Het mooiste van de Adriatische kust

Strand, cultuur en uitjes: Italië heeft het allemaal!

Ben je ook aan het dagdromen over de zomer? De Adriatische Kust in Italië is een heerlijke kampeerbestemming. Het is een veelzijdige regio met zowel strand als prachtige natuur en cultuur. Én veel mogelijkheden voor dagjes weg met het  gezin. Wat je niet mag missen? Dat lees je hieronder!

Zon, zee en strand

Natuurlijk is dat het eerste waar je aan denkt bij de Adriatische kust: strand! De Adriatische kust kent tal van prachtige, langgerekte stranden aan de azuurblauwe Adriatische Zee – ook zeer geliefd bij watersporters. Elke vorm van watersport is mogelijk en de echte waterratjes kunnen zich aan de Adriatische kust volop uitleven.

Het overgrote deel van de stranden is erg kindvriendelijk: bijna alle stranden zijn breed en langzaam aflopend.  Let op: niet alle stranden aan de Adriatische kust zijn zandstranden. Bij Pescara zijn er wel zandstranden maar richting het zuiden, bij Costa dei Trabocchi, zijn hoofdzakelijk kiezelstranden met kiezels soms zo groot en rond als eieren. Liefhebbers van glijden en roetsjen kunnen hun hart ophalen in een van de vele waterparken.

adriatische kust

Natuur

De Adriatische kust is omringd door oogstrelende natuur. Wat verder naar het zuiden heeft de streek Emilia Romagna veel afwisseling in landschappelijk mooie gebieden met grote natuurparken en de bergketen van de Apennijnen met thermale bronnen.

Bezoek bijvoorbeeld het Parco del Delta de Po. Dit park zit vol gemengde bossen en pijnboombossen, maar ook honderden dieren- en plantensoorten.

parcodelta

Cultuur

Er zijn tal van leuke steden in de regio, een aantal voorbeelden:

  • Rimini
    Rimini is een drukbezochte badplaats met een gezellige boulevard en diverse uitgaansgelegenheden. Rimini zit ook vol met historie. Je vind er een amfitheater (2e eeuw voor Chr.) en veel mooie, oude gebouwen, zoals de Boog van Augustus.
  • Pescara
    Pescara ligt in de regio Abruzzo en is pas in 1927 gesticht. In die zin is het een voor Italiaanse begrippen aparte stad. Je vind in Pescara leuke restaurants, musea en winkels.
  • Venetië
    Tijdens je kampeervakantie aan de Adriatische kust is een bezoek aan Venetië onmisbaar, al is het alleen maar om in een gondel te varen. Er is ontzettend veel te zien in Venetië, de Basiliek van San Marco is slechts een van de vele geweldige voorbeelden.

Andere interessante steden zijn Padova en Treviso, en de eilanden Murano en Burano in de Lagune zijn aan te raden voor een boottochtje met het hele gezin!

venetie

Themaparken

Een dagje uit met het gezin? Denk dan eens aan een themapark. Een voorbeeld is themapark Gulliverlandia in Lignano Sabbiadoro. Dit park is gericht op families en kinderen en is onderverdeeld in thema’s als aquarium, dinosauriërs en middeleeuwen. Toch ook zin in een waterpark? Waterpark Aquasplash is nabijgelegen.

In Rimini heb je een dolfinarium, en het themapark Italië in Miniatuur in Viserba ligt op slechts enkele kilometers afstand. Het oudste pretpark van de kust is gelegen in Rivazzurra en is een betoverde plek, vooral voor de kleinere kinderen. In de richting van Ravenna ligt het attractiepark Mirabilandia. Met meer dan veertig attracties, zwembaden, glijbanen en entertainment is het geschikt voor alle leeftijden.

gulliverlandia

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com