Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kanoën in de Ardèche

De meest bekende kanoroute van Frankrijk!

Deze vakantie kamperen in de Ardèche? Dan mag een tocht in de kano echt niet ontbreken! De populairste route voert van de Pont d’Arc door een prachtig natuurgebied tot aan Saint-Martin-d’Ardèche. Je kunt paar uurtjes gaan kanoën in de Ardèche, maar ook een meerdaagse tocht maken.

Pont d’Arc

De Pont d’Arc is dé bezienswaardigheid in de regio. Het is een brug over de rivier Ardèche, gemaakt door de natuur zelf. De rotsen zijn zo gevormd dat de rivier door een soort gat lijkt te stromen, zoals op de foto hieronder te zien is. Te voet kun je over de brug heen lopen, er is ook een uitzichtpunt.

Het gat is ontstaan doordat het water in de winter erg hoog staat. Het stromende water slijt de rotsen steeds uit, waardoor het gat steeds groter wordt. Bij de laatste meting was de brug 34 meter hoog en 59 meter breed.

In de zomer komen veel toeristen naar de Pont d’Arc. Niet alleen om de bijzondere natuur te bekijken, maar ook om te zonnen op het strand, in het water te springen en te kanoën in de Ardèche. Kindvriendelijke campings in de buurt de Pont d’Arc zijn Mondial en l’Ardechois, beide voorzien van Nederlandse animatie.

vakantie-vallon-pont-d-arc

Gorges de l’Ardèche

De Gorges de l’Ardèche is een kloof langs de rivier met enorme rotsformaties van kalksteen. Die formaties zijn, net zoals de Pont d’Arc, uitgesleten door de rivier. De rotswanden zijn tot driehonderd meter hoog en de stroming wisselt: soms is het water rustig, soms zijn er sterke stroomversnellingen. Om het water heen is een ruige natuur.

Veel kanoverenigingen zien de Pont d’arc als een ideaal vertrekpunt voor de rit langs de Gorges de l’Ardèche. Het natuurgebied kun je uitsluitend per kano of te voet betreden. Wel kun je met de auto langs de kloof rijden via de D290, waar ook verschillende uitzichtpunten staan.

Gorges Ardeche

Saint-Martin-d’Ardèche

Na 32 kilometer kom je aan bij de gemeente Saint-Martin-d’Ardèche, in het arrondissement Privas. Het is een klein plaatsje met nog geen duizend inwoners, maar ook hier is de natuur nog ruig en groen. In de buurt zit camping Cascades, ook bekend als “de camping van de watervallen”. Vanuit deze camping kun je ook kanoën in de Ardèche.

f-19400_1_005

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com