Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kidscampings in Zuid-Frankrijk? Drie tips!

Frankrijk heeft het wat mij betreft allemaal: verrukkelijk eten, heerlijk weer en genoeg om te zien en te doen. Vive la France en de Franse kidscampings zullen we dus maar zeggen. Maar zo’n Franse kidscamping uitzoeken is soms nog best lastig, er is zo veel keus! Daarom geef ik je vandaag drie tips voor super leuke campings in Zuid-Frankrijk. Het beste van allemaal? De kinderen zullen er dol op zijn.

De l’Arche

Lenny camping alert! Deze grote kidscamping aan de rivier Gardon d’Anduze heeft een privéstrand en is gelegen in het prachtige nationaal park Cevennen. Er is Nederlandstalige animatie en Lenny de Vos is op deze camping te vinden. Met zijn eigen Lenny Club maakt hij van elke dag op de camping een feest. Voor de jongste kinderen zijn daarnaast ook nog kinderspektakels en minidisco’s. Oudere kinderen kunnen zich vermaken met sporttoernooien of externe activiteiten als klimmen in het klimpark. Als dat nog niet genoeg is, heeft de camping ook nog zijn eigen zwemparadijs. Er zijn verwarmde binnen- en buitenbaden, een glijbaan, een jacuzzi en stroomversnellingen. Roetsjt u deze zomer van de glijbaan op deze camping?

L'Arche

Grottes de Roffy

Op camping Grottes de Roffy in de Périgord Noir is elke dag wat te beleven voor de kinderen. De animatie is Nederlands en elke dag verzorgen zij de miniclub. ’s Middags worden er sporttoernooien georganiseerd en in de avond kunt u genieten van kinderspektakels, concerten en bingoavonden. Daarnaast heeft de camping vier zwembaden, twee speeltuinen en sportvelden. Vervelen is geen optie op deze camping. Wilt u tijdens uw vakantie dan toch iets anders zien dan alleen de camping, dan zijn de nabijgelegen middeleeuwse stadjes een bezoekje waard. Het pittoreske stadje Sarlat ligt zelfs maar zeven kilometer verderop!

Les Grottes de Roffy

La Plage

Heb je liever een wat kleinere kidscamping? Dan zou ik je graag camping La Plage in Aquitanië aanraden. De camping maakt onderdeel uit van de Flower campings, een netwerk van campings dat bekend staat om zijn kleinschalige gezinsvakanties. Zelf heb ik als animatrice op een Flower camping gewerkt en deze campings zijn zeker aan te raden! Vijf dagen in de week is er voor de jongsten Mr. Flowerclub en zijn er ’s middags en ’s avonds activiteiten voor tieners en volwassenen. Mijn ervaring is dat de kleinschaligheid fijn is voor ouders, omdat het makkelijker is om de kinderen hun gang te laten gaan op een kleine, overzichtelijke camping. Wat deze camping zo leuk maakt is het strand aan een klein meer midden in het bos. Je kunt er onder toezicht zwemmen, kanoën of waterfietsen. Waterpret gegarandeerd!

La Plage

Welke camping is jullie ultieme tip?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com