Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

België

Van steden en kustplaatsen tot het platteland en heuvelachtige gebieden

Een andere omgeving dichtbij huis, dat is kindvriendelijk kamperen in België. Ondanks dat het land niet heel groot is, kent het meer dan genoeg leuke dingen om te ontdekken. Zo zijn er de prachtige steden Gent, Brussel en Antwerpen, maar kent het land ook enkele prachtige berglandschappen, zoals die van de Ardennen. Ook een dagje strand behoort in België tot de mogelijkheden. Kortom, alle reden om het land eens van dichtbij te gaan bekijken.

De Vlaamse kust

Zoals bekend, is België opgedeeld in twee delen: Vlaanderen en Wallonië. De Belgische kuststreek hoort voor het grootste gedeelte bij Vlaanderen en wordt daarom ook wel de Vlaamse kust genoemd. Naast een lekker dagje ontspannen op een van de zandstranden, zijn er langs de kust ook genoeg andere dingen te beleven. Je kan een dagje naar natuurgebied ’t Zwin in de buurt van Knokke, of een Fort van Napoleon bezoeken in Oostende. Een heuse kinderdroom is natuurlijk een bezoek aan het kinderpretpark Plopsaland dat je hier in de Panne vindt.

Maar hoewel de temperaturen niet veel hoger zijn dan in Nederland, is de Vlaamse kust een heuse trekpleister. Het strand bestaat er uit zand, waardoor de kinderen er heerlijk kunnen spelen. Doordat België zich aan de Noordzee bevindt, kunnen de golven wat ruw zijn, maar over het algemeen is het water goed voor een verfrissende duik. Een andere interessante activiteit is het zoeken van fossielen op het strand. Zo hoef je niet eens heel diep te graven om echte haaientanden te kunnen toevoegen aan je verzamelschat!

Op stap in België

Hoewel je bij een vakantie met kinderen niet snel denkt aan een dag de stad in, hebben de Belgische steden ook voor kinderen genoeg te bieden. Zo heeft Brussel natuurlijk het wereldberoemde Manneke Pis en kun je op bezoek bij een miniatuurpark van Europa. Ook Antwerpen heeft genoeg activiteiten voor kinderen te bieden. De stad op zich heeft een prachtig historisch centrum en een burcht waar de kinderen iets kunnen zien van de geschiedenis, maar ook het pirateneiland of de dierentuin zijn een bezoekje waard.

De liefhebbers van natuur kiezen voor een reis naar Belgisch Limburg of de Ardennen. Hier kan je genieten van een heerlijke boswandeling of een stevige beklimming. Ook leuk is het om een Boomklimpark te bezoeken en door de toppen van de bomen te roetsjen!

Limburg

Limburg

Kies voor een vakantie in ons mooie buurland en ontdek Belgisch Limburg met de kinderen! Je kunt leuke dagjes eropuit met elkaar en geniet in de prachtige natuur van al het moois in dit gebied. Verblijf in Limburg op een van de campings voor het ultieme vakantie gevoel met het gezin!

Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

In de Belgische Ardennen geniet je van een heerlijke natuur en prachtige omgeving. Met het gezin plan je de leukste dagjes uit en ontdek je de hele omgeving. Tijdens je verblijf op een van de campings zul je je geen seconde hoeven te vervelen in deze regio!

Bekijk alle gebieden »

Populaire bestemmingen

Erperheide

Belgisch Limburg, België

  • Subtropisch zwemparadijs
  • Indoor speelhal
  • Grootste (avonturen)bos van Vlaanderen

In de Limburgse Kempen, vlak over de grens van België ligt Erperheide. Een kindvriendelijk vakantiepark waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en ravotten midden in de bossen en op het park. Het is een groot speelparadijs buiten en binnen.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com