Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Belgische Ardennen

Op avontuur met het gezin in de Ardennen

Een vakantiebestemming dichtbij huis en ideaal voor de kinderen? Dan is een vakantie in de Belgische Ardennen wellicht een ideale bestemming voor jou! Je zit natuurlijk niet zo graag met actieve kinderen in een resort waar ze zich gaan vervelen. Een actieve vakantie in de Ardennen waar ze in een boomhut kunnen overnachten zorgt ervoor dat ze zich niet zullen vervelen!

Achtergrondinformatie

De Ardennen zijn een laaggebergte dat zich uitstrekt over België, Frankrijk en Luxemburg. Het is een toeristische bestemming voor actieve vakanties. Zeker met kinderen is zo’n vakantie onvergetelijk. Ze kunnen survivallen in de echte natuur en allerlei sporten beoefenen. In de zomer hangen de temperaturen rond de 20 graden: perfect voor activiteiten dus! Er valt relatief wat meer neerslag, maar daardoor zijn de bossen er prachtig groen.

Activiteiten in de Ardennen

Misschien niet de meest geliefde activiteit bij de kinderen, maar wandelen is fantastisch door de weelderige, groene natuur van de Ardennen. Bij de plaatselijke toeristeninformatie kan je kaarten kopen waarop de wandelroutes staan uitgezet. Naast het wandelen komen er ook veel sporters naar de Ardennen om te mountainbiken. Er is voor ieder wat wils: de ervaren mountainbikers kunnen de uitdaging over de heuvels aan en voor de beginners bestaan er andere routes. Door de modder crossen hoort er natuurlijk ook bij.

Door de Ardennen stromen meerdere rivieren, waaronder de Lesse, de Ourthe en de Amblève. Deze drie zijn het bekendst en aan de oevers van deze rivieren zitten verhuurbedrijven. Huur een kajak of een kano en ga het water op. Met de teamspirit van het hele gezin moet je zorgen dat de kano of kajak niet omslaat. Houd hier wel altijd rekening mee en vergeet dus ook zeker geen waterdichte zakken te huren voor je kostbare spullen.

Wilde activiteiten

Zijn je kinderen helemaal enthousiast? Neem ze dan eens een middag mee om te gaan raften, waarbij je de stroomversnellingen in de rivieren te lijf gaat met een gids. Op een aantal plaatsen in de Ardennen is het ook nog mogelijk om een klimwand te beklimmen onder leiding van een gids en vervolgens te abseilen. Of ga een middag survivallen, waarbij je een tocht maakt door de bossen. Bouw dammen in de rivier, maak je eigen vuur en zet je eigen tenten op.

Kortom, er is voor ieder wat wils in de Ardennen. Eén ding is zeker: de kinderen zullen razend enthousiast zijn over alle activiteiten en reken maar dat ze het jaar erop weer terug willen.

Populaire bestemmingen in de Ardennen

Kids-Campings.com