Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Friesland

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie in Friesland!

Friesland staat natuurlijk het meest bekend om zijn Elf-Steden-toch. Ken jij ze alle elf? Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Franeker, Workum, Bolsward, Harlingen en Dokkum. Het is al weer even geleden dat de Elfstedentocht nog op schaatsen kon worden afgelegd. Maar waarom zou je ze niet alle elf bezoeken tijdens een vakantie in Friesland?

Leeuwarden, de Friese hoofdstad, is er dan zeker een die je niet mag overslaan. Wandel door de oude straten en ga op zoek naar de scheve toren van de stad. Een leuke route om te volgen is de Nassauroute. Leeuwarden was in een ver verleden de hofstad van Nederland en deze route neemt je mee naar de sporen van die tijd!

Water

Een andere leuke stad is Stavoren. De stad wordt bijna volledig omringd door het IJsselmeer, dus voor waterliefhebbers is dit een goede plek! Daarnaast kun je ook met eigen of gehuurde boot een tochtje maken over een van de vele meren, met de wind in de zeilen kun je zelfs van de ene naar de andere plaats reizen. Er zijn verschillende vaar– en kanoroutes die je langs het prachtige Friese landschap leiden.

Een andere manier om het water te lijf te gaan is wadlopen. Deze activiteit is geen aanrader voor de allerkleinsten, maar vanaf een jaar of 10 worden er al speciale “zwerftochten” georganiseerd. Deze zijn vaak minder lang en minder zwaar. Een sportieve manier om je in de natuur te verplaatsen onder begeleiding van een gids die je alle weetjes van het wad weet te vertellen.

In de voetsporen van Hielke en Sietse

Breng eens een bezoek aan Kameleon Terherne en waan je in de wereld van de jongens van de Kameleon. Hier is namelijk het dorp Lenten nagebouwd. In dit dorp beleven de kids dezelfde avonturen als de broers: ze helpen de veldwachter een mysterie op te lossen, spelen met water en springen over slootjes. Kameleon heeft alles in huis om de populaire boeken- en filmserie na te leven!

Wandelen en Fietsen

Gewoon even lekker een frisse neus halen of Friesland verkennen op de fiets kan natuurlijk ook! Friesland kent verschillende lange wandelpaden waarlangs je door de natuur kunt struinen. Ontdek de vlakke landschappen en het grootste aaneengesloten bos van Nederland te voet of op de fiets. Stap stevig door over de houten bruggetjes, ontdek het veenlandschap en geniet van de rust van het Friese land.

Benieuwd geworden naar een kindvriendelijke kampeervakantie in Friesland? Bekijk op onze site het aanbod in kidscampings! Vergeet ook niet eens een kijkje te nemen op onze blog voor meer inspiratie.

Populaire bestemmingen in Friesland

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com