Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op de wadden

Uitwaaien op de Nederlandse waddeneilanden is zorgt voor het ultieme vakantiegevoel met het gezin!

Zo dichtbij, maar toch nét een verre vakantie. We gaan naar een van de waddeneilanden! De vakantie begint al op de boot, wie weet spot je hier al wat zeehonden en zie je hoe de boot zich een weg baant tussen al die ondiepe stukjes, wat een avontuur! Zodra je de boot af stapt voel je de rust en ruimte die de waddeneilanden bieden, en bovenal de gezellige en vriendelijke sfeer. En er is zo veel te doen! Elk van de vijf waddeneilanden die Nederland rijk is, heeft een eigen karakter en zo bieden ze samen voor ieder wat wils. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat je het gevoel hebt heel ver weg van huis, werk en school te zijn! Een vakantie met de kinderen op de wadden is dus voor het hele gezin een manier van ontspanning.

Kies een eiland!

Als grootste eiland is Texel ook het meest bekend bij (buitenlandse) toeristen. Met gezelligheid, leuke dorpjes en ellenlange stranden is dit een geweldige plek om op een camping van een mooie vakantie te genieten.

Iets rustiger is Vlieland, een eiland waar je je auto niet mee kan nemen. Je huurt een fiets en kunt zo het hele eiland ontdekken. Wat je niet per fiets, maar met een hele gave grote truck kunt ontdekken is het westelijke gedeelte van Vlieland; de Vliehors. Een bijzondere ervaring, waarbij je zeehonden oproept, een oude strandjuttershut bezoekt en rijdt over een kilometers lange zandplaat!

Op Terschelling is het erg gezellig, naast de prachtige natuur die je hier kunt ontdekken worden er veel bijzondere festivals voor jong en oud georganiseerd. Je fietst gemakkelijk van dorpje naar dorpje. Drink onderweg een drankje bij het juttersmuseum. En beklim met z’n allen de vuurtoren om van een prachtig uitzicht over het waddengebied te genieten.

Ameland is een eiland met veel leuke campings, je slaapt hier ook midden in de duinen en bent zó bij de zee, je maakt hier de meest prachtige fietstochten. Omdat het een kleinschalig eilandje is, kun je makkelijk met de kids wandelingen en fietstochten maken.

Het laatste eilandje is klein, maar heeft een enorm groot strand! Als je naar Schiermonnikoog  gaat laat je je auto op het vasteland staan en kun je in alle rust bijvoorbeeld het Nationaal Park ontdekken. Welke dieren zie je allemaal?

Puur genieten

De waddeneilanden staan garant voor plezier: op onderzoek als het eb is en spelen in de golven met vloed. Vele musea die je vertellen over de natuur en de waddenzee of wat er allemaal wordt gevonden op de stranden. Wie weet vind je een mooie schat! Boven al schreeuwen de wadden: ruimte… zoveel ruimte om te spelen, te ontdekken en om lekker kind te zijn.

Populaire bestemmingen op de wadden

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com