Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vorarlberg

Ervaar de mooie schatten van deze regio!

In het uiterste westen van Oostenrijk vind je Vorarlberg, een prachtige streek rondom een rivierdal. Het is een bijzonder stukje van het land, want je kan het niet bereiken via Oostenrijk. Via Zwitserland bezoek je deze idyllische enclave aan het Bodenmeer. Maar je hoeft ook helemaal niet Oostenrijk verder in te trekken als je op deze plek vakantie viert: er is genoeg te doen! Je vindt er invloeden van Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Tirol, die om Vorarlberg heen liggen.

In de bergen

Met meer dan 5500 kilometer aan wandelpaden is er alle mogelijkheid om de natuur van Vorarlberg te verkennen. In Bizau vindt je prachtige Oostenrijkse weides en boeiende grotten. Ook starten hier veel wandelpaden. Als je verzekert wilt zijn van zon op je wandelvakantie kun je Bartholomäberg niet overslaan. Dit gebied heeft de bijnaam ‘Sonnenregion’ omdat het de zonnigste regio van Oostenrijk is. Het ook met kinderen goed bereikbare hoogste punt van Bartholomäberg biedt je een prachtig uitzicht over de streek. En dat terwijl de zon je een lekker kleurtje geeft! Een andere optie is het wintersportvakantie oord Lech, waar onze Koninklijke familie in de winter vertoeft. Ze kiezen deze plek niet voor niks uit: er is een overschot aan prachtige natuur. In de zomer is het er heerlijk rustig en autovrij. Je kunt hier je kinderen dus zonder gevaar rond laten rennen!

Steden in Vorarlberg

Er zijn meerdere grote steden in Vorarlberg. Bregenz is de hoofdstad. Als in augustus in de buurt bent moet je even bij het cultuurfestival langsgaan. Je kunt er opera’s en musicals bekijken. Er is zelfs een podium in het Bodenmeer! Als je hier in een andere maand langsgaat is de bijzondere architectuur ook een stop waard, met als bekroning het museum Kunsthaus Bregenz waar je naast architectuur ook kunst kunt vinden. De stad Bludenz ligt aan een transparante aftakking van de Alpen-Rijn. De stad verbindt vijf valleien met elkaar. Neem een kijkje in deze stad die teruggaat naar de Kelten!

Verblijf in Vorarlberg

In de bergen van Vorarlberg vind je veel campings waar je dicht bij de natuur je tentje op kunt zetten. Kamperen is voor kinderen een geweldige ervaring omdat ze in een veilige omgeving kunnen spelen in de speeltuin, rondspetteren in het zwembad of op avontuur gaan met nieuwe vriendjes. Je kunt kiezen voor een camping met een waterparadijs, of voor een eco-camping. Vorarlberg heeft het allemaal!

Wil je graag kamperen in Vorarlberg? Bekijk onze accommodaties voor meer informatie.

Populaire bestemmingen in Vorarlberg

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com