Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lekker veel waterpret op Les Genêts!

Een jaar geleden heb ik al als receptioniste op les Genêts gewerkt. Dat is toen zo goed bevallen dat ik heb besloten om terug te keren voor een afstudeeronderzoek. Hierbij pakte ik ook mijn rol als receptioniste weer op en sprong ik onverhoopt bij in de animatie: een hectische, maar ontzettend leuke zomer!

Lac de Pareloup

Midden tussen de weilanden aan één van de grootste meren van Frankrijk ligt Les Genêts. Een ideale plek voor een waterrat als ik! Het meer heeft een oppervlakte van ruim 12 vierkante kilometer en is daardoor geschikt voor allerlei soorten watersporten. Veel van onze gasten hadden dan ook een eigen zeil- of motorboot mee. Sommigen knoopten zelfs een jetski achter hun auto. Op de camping werd deze dan te water gelaten en aan een boei geknoopt.

Maar ook voor de minder bedeelde mensen zonder eigen boot (zoals ik) is het meer prachtig. Je kunt bootjes, waterfietsen en kano’s huren en misschien wel het leukste: de trampolines die in het water liggen. Met een frisse duik en een aantal zwemslagen kom je aan bij deze gigantische trampolines met opblaaskussens en klimtoestellen. Ik moet bekennen dat ik zelf helemaal niet zo’n held ben, maar dat ik het toch wel heel grappig vond om vanaf de trampoline over zo’n wiebelige buis te rennen.

Rondom les Genêts

Naast het schitterende meer, heb ik er deze zomer voor gekozen om de omgeving eens wat verder te ontdekken. De camping zelf ligt op zo’n 900 meter hoogte midden tussen de weilanden, waardoor het wel echt rustig is. Dit betekent dat fietsen een ware uitdaging is en je voor de boodschappen ook echt een auto nodig hebt. Maar een rit door deze schitterende heuvels maakt boodschappen doen eigenlijk ook wel erg leuk!

Een van mijn favoriete uitstapjes, op slechts 20 minuutjes van de camping, was toch wel Micropolis. Hoewel ik normaal als de dood ben voor insecten was ik stiekem wel erg nieuwsgierig naar deze “insectendierentuin”. Het was een leuke manier om eens wat meer te leren over de wereld van de kleine kriebelbeestjes met veel interactieve onderdelen. Zo kon je mierenzuur ruiken en voelen hoe het is om opgesloten te zitten in een vleesetende plant (zie foto).

Naast Micropolis kent de Aveyron ook een aantal schitterende steden. Aanraders zijn bijvoorbeeld Rodez, Millau (van de wereldberoemde brug) en Albi. Deze steden hebben veel middeleeuwse bouwwerken, schitterende kerken en kathedralen en lekkere eettentjes!

Animatie op Les Genêts

Iets wat toch wel een beetje mijn kindje was deze zomer: de animatie. Hoewel het afgelopen seizoen af en toe een beetje passen en meten was, hebben we toch gezorgd voor een gevarieerd programma. Zeker de jonge kids zaten goed onder de pannen. Bijna elke dag konden zij ’s ochtends en ’s middags terecht in de Lenny club. Hier knutselden zij en speelden zij de leukste spelletjes. Het allerleukst vond ik zelf het “animatrice verven”: lekker kliederen met verf. ’s Avonds gingen tijdens de minidisco zelfs Lenny’s voetjes van de vloer!

Voor de iets grotere kinderen en de ouders waren er veel sportactiviteiten. ’s Ochtends werkte je je in het zweet bij de Zumba, Yoga of Bootcamp-training en ’s middags kon je meedoen aan een van de vele toernooien. Één keer per week was er een toernooi op het water: waterfietsestafette of een riddertoernooi op de SUPs. ’s Avonds werden er activiteiten georganiseerd in de bar of de discotheek. Al met al genoeg te beleven voor wie ervoor kiest om een dagje op de camping te blijven. Ik heb in ieder geval weer genoten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Les Genêts

Zuid-Frankrijk, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Bij het meer van Pareloup
  • Nieuw zwemparadijs
  • Lenny Club

Kamperen aan de rand van een meer? Les Genêts ligt aan het meer van Pareloup, waar genoeg mogelijkheden zijn om je te vermaken!

Pagina delen

Les Genêts

Zuid-Frankrijk, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Bij het meer van Pareloup
  • Nieuw zwemparadijs
  • Lenny Club

Kamperen aan de rand van een meer? Les Genêts ligt aan het meer van Pareloup, waar genoeg mogelijkheden zijn om je te vermaken!

Blogcategorieën

Kids-Campings.com