Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leukste kinderactiviteiten op de camping

Lekker op vakantie naar de camping met het hele gezin! Alles klopt maar toch kan het lastig zijn om het hele gezin te vermaken. Met deze blog deel ik wat ideeën zodat de vakantie ook geen moment saai gaat worden. Ik heb vorig jaar als animatrice om een camping gewerkt en hierbij de leukste kinderactiviteiten voor buiten en binnen op een rijtje gezet!

Waterspellen

De temperaturen kunnen soms aardig oplopen tijdens de zomer. Als je dan ook nog in een tent of een warme caravan moet slapen kan iedereen wel een afkoeling gebruiken. Gelukkig zijn er veel leuke waterspellen voor het gezin. Zo is een waterballonnengevecht stiekem altijd hartstikke leuk en wat ook altijd leuk blijft dat is flessenvoetbal. Daarbij heeft iedere speler een fles gevuld met water naast zich staan en moet je proberen elkaars fles om te schieten. Wie aan het einde nog het meeste water in zijn fles heeft, heeft het spel gewonnen.
Als er een zwembad op de camping is dat zou ik hier ook zeker gebruik van maken: wedstrijdje duiken of een goed potje waterpolo kunnen altijd.

Sport

Sport is goed voor het lichaam en leuk om met de familie of de rest van de camping te doen. Zo mag een voetbal niet ontbreken tussen de campingspullen. Je kunt ook een zachtere bal meenemen en deze voor bijvoorbeeld volleybal of andere balspellen gebruiken. Badminton en tafeltennis zijn activiteiten wat je uren mee kunt vermaken. Waarom geen wedstrijd ervan maken? Eens zien welke familie op de camping het beste kan volleyballen of kan tafeltennissen.
In Frankrijk is er een sport die je op elke camping vindt en mensen van jong tot oud samenbrengt en dat is jeu de boules of pétanque zoals de Fransen het noemen. Spannend om te doen, ook op warme dagen!

Andere spellen

Er zijn nog zo veel meer activiteiten die je met je gezin op de camping kunt doen. Een groot verstoppertje spel blijft ontzettend leuk. Of wat dacht je van Annemaria-Koekkoek? Ik weet zeker dat elke ouder vroeger spellen heeft gespeeld die nog steeds geweldig zijn om te doen.

Gebruik maken van omgeving

Vergeet niet dat de directe omgeving van elke camping vaak veel mogelijkheden biedt voor kinderactiviteiten. Zo kun je een ontdekkingstocht gaan maken. Misschien is er een bos om hutten te bouwen of een strand om zandkastelen te maken en schelpen te verzamelen. Er gaat ook niets boven een spannende spooktocht vol enge verhalen als het donker wordt. Of een iets minder griezelig: een gezellig kampvuur met marshmallows en gitaarmuziek.

Activiteiten voor binnen

Ook bij slecht weer hoeft niemand zich te vervelen. Met een pakje kaarten kun je de hele avond de leukste kaartspellen doen. Het is handig om in ieder geval een leuk bordspel, puzzel of knutselspullen mee te nemen voor het geval. Maar er zijn ook spellen die je zonder veel materiaal kunt spelen. Stad Land Rivier is mijn persoonlijke favoriet.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com