Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Twee heerlijke zomers op camping Lac du Lit du Roi

Twee jaar heb ik in mijn handjes mogen klappen; ik mocht de animatie verzorgen op camping Lac du Lit du Roi. Dit pareltje ligt verstopt tussen de meren en bergen van de Savoie. De camping heeft mijn hart gestolen en hier deel ik een stukje van deze liefde met jullie.

’s Ochtends begint de dag goed op de camping, zodra ik mijn caravan uitstap kijk ik uit over het meer en le grand Colombière (een berg die zeker een bezoekje waard is). Als ik naar de receptie loop komt de lucht van verse croissantjes en baguettes me tegemoet. Een vers croissantje als ontbijt, dat is pas echt vakantie!

meer Lac du Lit du Roi

Wat een activiteiten!

Na een vriendelijke ‘Bonjour’ van de campingbaas monsieur Pollet, begint de Lenny club. Alle kinderen van de camping zijn welkom om gezellig te komen knutselen en spelletjes te spelen. Zin in een sportief middagje? Dan kan je ’s middags gezellig komen voetballen, volleyballen of pingpongen. Wil je echt in de Franse sferen blijven dan heb je geluk: wekelijks is er een pétanque toernooi.

Het hoogtepunt van de dag, voor zowel de kinderen, de papa’s en de mama’s, en mijzelf is toch wel de Lenny disco. De kinderen doen hun uiterste best zo goed mogelijk mee te dansen met het animatieteam. Van de opperste concentratie bij ‘socu bate vire’ tot het harde geschreeuw bij ‘beng beng beng’, genieten! De muziek galmt over de camping en ook Lenny de Vos danst gezellig mee. Aan het eind van de disco geeft Lenny de kinderen een dikke knuffel voor het slapen gaan. Wat zullen die kids heerlijk slapen.

’s Avonds kunnen de voetjes nog even van de vloer op één van de vele dansavonden. Regelmatig wordt er een avond verzorgd door bandjes, clowns, goochelaars of dj’s. Op deze manier dromen niet alleen de kindertjes zacht, maar kunnen ook de ouders en ikzelf heerlijk ontspannen ons bedje inkruipen.

Animatie Lac du Lit du Roi

Omgeving

Dankzij de kleinschaligheid van de camping vervelen kinderen zich geen moment. Je komt overal spelende kinderen tegen, die samen met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op onderzoek uitgaan. Wil je toch een dagje eropuit dan is er in de omgeving genoeg te doen. Mijn tips: Huur kano’s of fietsen op de camping voor een sportief uitje, bezoek Chanaz als je even echt ondergedompeld wilt worden in de Franse cultuur of rijdt naar het lac du Bourget of lac d’Annecy voor wat waterpret.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde campings

Lac du Lit du Roi - Kids-Campings.com
8,3

Lac du Lit du Roi

Rhône-Alpes, Franse Alpen, Frankrijk

  • Franse Alpen
  • Aan een meer
  • Wijnstreek

Een heerlijke camping die zich uitstrekt langs het meer Lit du Roi. Wat een prachtig uitzicht! De enthousiaste animatie zorgt voor veel vermaak.

Pagina delen

Lac du Lit du Roi - Kids-Campings.com
8,3

Lac du Lit du Roi

Rhône-Alpes, Franse Alpen, Frankrijk

  • Franse Alpen
  • Aan een meer
  • Wijnstreek

Een heerlijke camping die zich uitstrekt langs het meer Lit du Roi. Wat een prachtig uitzicht! De enthousiaste animatie zorgt voor veel vermaak.

Blogcategorieën

Kids-Campings.com