Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Mas de Champel: feest in the middle of nowhere

De tijd van je leven in een dorp met honderd inwoners

In de regio Ardèche ligt het dorpje les Ollières sur Eyrieux. Tweemaal per dag stopt hier een bus, en het andere openbare vervoer is een brommertje met aanhanger dat de inwoners trots hun plaatselijke taxi noemen. Les Ollières heeft geen supermarkt of drogist, wel twee bakkers, een slager, restaurants en natuurlijk een apotheek… En midden in die ravage ligt de prachtige camping Mas de Champel, waar ik een zomer heb gewerkt!

received_10204869416997029

Activiteiten

Zoals ik al zei, in het dorpje les Ollières is niet zo gek veel te doen. Toch organiseert de plaatselijke feestcommissie een paar leuke evenementen. Zo was er deze zomer groot feest op 7 en 8 augustus, waar mensen met vuur jongleerden en op het water werd geracet in de gekste voertuigen. Voor grotere feesten kun je beter naar het dorp Saint Sauveur de Montagut gaan. Verwacht ook daar een typisch Frans feest: in de open lucht danst jong en oud tot diep in de nacht op vooral Franse nummers..!

De omgeving is een echt fietsgebied. De eerdergenoemde bus is speciaal ingericht om mountainbikers met fiets en al mee te nemen, zodat ze een deel van le Cheylard tot aan Valence kunnen fietsen. Ook zijn er verschillende uitzichtpunten in de buurt. Kijk even in het VVV-kantoor, dat midden in het dorpje ligt.

Buiten fietsen en feesten, zijn er ook de typische vakantieactiviteiten mogelijk. Huur bijvoorbeeld een kano, klauter over rivieren bij Aquarock of slinger tussen de bomen door bij Indian Forest. Superleuk, heb ik ook gedaan! Voor een echte supermarkt moet je ongeveer 25 minuten rijden naar het dorpje Privas, de hoofdstad van de regio. Een kleinere supermarkt ligt in het eerdergenoemde Saint Sauveur.

Camping

Als oud-animatrice kan ik vertellen: op Mas de Champel is er voor iedere leeftijd wat te doen. Iedere zondag kondigde ik op de pot d’accueil de activiteiten van die week aan. Op maandag tot en met vrijdag organiseerde ik ’s ochtends hardlopen, daarna een miniclub, ’s middags een sporttoernooi, voor het eten een quiz of minidisco en ’s avonds activiteiten zoals karaoke.

IMG_0685

Naast die animatie kun je op Mas de Champel kano’s huren om bij de rivier op het privéstrand te spelen. Het strand is gemaakt van wit zand, dus dat ligt echt heerlijk. Ik ben daar dan ook meerdere keren verbrand. De camping heeft ook een zwembad en een jacuzzi, maar de kans is groot dat die het dit jaar niet meer doet…

Personeel

Afgelopen jaar was het personeel erg jong, waardoor iedereen een basis had in de Engelse taal. Probleempjes met het huisje konden snel worden opgelost, want door de kleinschaligheid stond iedereen meteen voor je klaar.

Ik vond het team in ieder geval erg leuk! In het restaurant werd zeker in de avonden keihard gewerkt, de receptionisten stonden ook buiten de openingstijden voor je klaar.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Eurosol

Familie Zuiver, 21 maart 2017

Gezellig!

Het is een gezellige en schone camping, met een goede ligging en dicht bij het strand. Tips in de omgeving zijn De vele leuke, kleine plaatsjes met de lokale markten.

Bezocht Eurosol met partner.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com