Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Drie mooiste stranden aan de Costa Brava

De Costa Brava is de meest bezochte kuststreek van Spanje, vooral vanwege de prachtige stranden. Die stranden kun je in twee soorten verdelen: de lange zandstranden in het zuiden en de kleine stranden in het noorden. In het zuiden van de Costa Brava vind je dan de bekende badplaatsen als Blanes, Lloret de Mar en Calella, in het noorden vind je wat meer rust. Maar welke stranden zijn het mooist?

1. Platja de Tamariu

Een mooi en schoon zandstrand gelegen aan een boulevard met goede en betaalbare restaurants. Het strand ligt aan een klein vissersdorpje midden in de Costa Brava, tussen groene heuvels en witte huisjes.

Op Platja de Tamariu is nog weinig hoogbouw en de meeste bezoekers aan het strand zijn Spanjaarden. Het strand is hierdoor perfect voor de toerist die even wil bijkomen van de grote steden en stranden!

platja nogiets

2. Port de la Selva

Deze populaire badplaats heeft prachtige zand- en kiezelstranden. De baai bestaat deels uit het vaste land, deels uit het schiereiland Cap de Creus. Op het strand komen aan het eind van de middag vele vissersboten aan, heel leuk om even een kijkje te nemen. In voor iets spannenders? Op dit deel van de Costa Brava kun je ook jetskiën of parasailen!

Heb je even genoeg van dat strand? Neem dan eens een boottocht naar het eerdergenoemde eiland Cap de Creus, dat vooral bekend is doordat schilder Salvador Dalí het gebruikte als inspiratiebron. De wandelpromenade langs Port de la Selva komt uit op het centrum, dus neem vooral ook daar even een kijkje.

portsala

3. Sa Tuna

Sa Tuna is een schilderachtig strand, gelegen in een gebied dat met trots “Klein Afrika” wordt genoemd. Dat komt doordat het gebied buiten veelgebruikte paden van de Costa Brava ligt. Toch ligt het strand op maar een uur rijden van Barcelona: midden in de Costa Brava dus.

Sa Tuna is een mooi en goed beschut kiezelstrand. In de restaurants rond het strand wordt de visvangst van de dag verkocht. De weg naar het strand toe is met al zijn kronkelweggetjes al net zo mooi als het strand zelf.

satuna

De Costa Brava heeft natuurlijk nog tal van andere stranden, allemaal met wit strand en blauwe zee. Breng dan ook zeker een bezoek aan de Costa Brava, want één ding is zeker: je raakt er niet uitgekeken!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com