Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op stap met kinderen in Malaga

Ontdek kindvriendelijk Malaga!

Op vakantie met kinderen kan een grote uitdaging zijn, want welke activiteiten zijn leuk voor ouders én kinderen? Ook kan het lastig zijn om een restaurant te vinden waar je met de kinderen goed kunt eten – want om nou steeds weer naar de McDonald’s te gaan… Ik heb uitgezocht wat je kunt doen met kinderen in Malaga: wat zijn er een hoop opties!

kindvriendelijkmalaga1

Dagje weg

Ben je met de kinderen in Malaga, ga dan zeker naar Bioparc Fuengirola en Aqualand. Dierentuinen en zwemparken blijven altijd goede opties. Bioparc Fuengirola is een dierentuin waar je in een hele andere wereld stapt, en waar de natuurlijke leefomgeving van de verschillende dieren zo goed mogelijk is nagemaakt.

Aqualand ligt een half uurtje rijden van Malaga en is het grootste waterpark van de Costa del Sol. Dit waterpark is leuk voor kinderen van elke leeftijd. Je hebt hier peuterbadjes en grote glijbanen voor de stoere kinderen. Het park is niet alleen leuk voor kinderen, ook ouders kunnen hier genieten en bijkomen in de heerlijke jacuzzi’s.

Museums: deze had je zelf nooit gevonden

Een museumbezoek tijdens je vakantie zou leuk zijn, maar dat is een uitdaging met kinderen die niet graag stil zitten. Malaga heeft gelukkig goede museums waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Neem bijvoorbeeld Museo Interactivo de la Música! Hier kunnen de kinderen allerlei instrumenten bespelen uit verschillende tijdperken, landen en culturen. Een ander uitje zou Museo Automovil kunnen zijn. Dit museum is ontzettend gaaf als de kinderen van auto’s houden. Papa vindt het vast niet erg om mee te gaan, toch?

kindvriendelijkmalaga2

Mam, wat zijn die gekke beestjes?

Als je in Spanje gaat eten, zullen je kinderen in Malaga deze vraag vast en zeker stellen bij een bord paella. Ook zijn de openingstijden regelmatig een probleem. Veel restaurants openen pas rond half negen, wat een beetje laat is voor de kinderen.

Gelukkig houden veel restaurants waar ze rekening met kinderen wat betreft openingstijden, winkelstijl en gerechten (lees: pannenkoeken, frikadellen en aardappeltjes). Bijvoorbeeld in restaurant Vino Mio krijgen de kinderen een kleurplaat en kleurpotloodjes, en is er een apart kindermenu (inclusief Nederlandse snacks). Vino Mio is een goed restaurant, waar ze ook Spaanse tapas, Italiaanse pasta’s en vele andere gerechten serveren.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com