Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met een hond

Op vakantie met het alle gezinsleden!

Wie op vakantie gaat met het gezin, neemt iedereen mee! Dit betekent dat er op de camping niet alleen voldoende speelruimte moet zijn voor de kinderen, maar ook hun trouwe viervoeter moet zijn plaatsje hebben! Want als iedereen mee mag op vakantie, dan zijn de kinderen gelukkig. Er zijn talloze campings geschikt voor kindvriendelijk kamperen met de hond!

Met een hond op vakantie

Niet op alle campings in Europa is de hond even welkom. Vaak moet er dan voor een andere oplossing worden gezorgd. De buren die twee, of drie keer per dag bij jou langs huis moeten om de hond eten te geven en uit te laten. Een hondenhotel of pension, of een familielid dat op de hond past zijn goede mogelijkheden. Maar niets is zo leuk voor de kinderen als de hond meenemen op vakantie! En ook de hond zelf is het liefst gewoon bij zijn eigen maatjes.

Wanneer de hond mee mag op vakantie heb je al gauw een extra paar ogen dat zich op de kinderen richt. Terwijl je lekker op het strand ligt met een boekje, zijn de kinderen en de hond aan het ravotten langs het water met een tennisbal, of apporteren ze met een frisbee. Uitgeteld komen ze dan ’s avonds terug op de camping en zal het hele gezin heerlijk slapen. Geen geruzie over wie er de hond moet (of mag) uitlaten: iedereen wil wel een stuk over het strand of door de prachtige omgeving rennen met de hond.

Door te kiezen voor kindvriendelijk kamperen met de hond heeft iedereen eigenlijk een beetje meer vakantie. Ook de hond is het liefste zolang mogelijk buiten. En daarnaast hoef je je geen zorgen te maken of alles wel goed is geregeld. Omdat veel honden, wagenziek kunnen worden, is tegenwoordig overal aan gedacht en zijn er gewoon tabletjes te krijgen. Geen reden om je huisdiertje thuis te laten dus!

Handige tips

Nog enkele andere tips voor je met je hond de auto instapt voor een kindvriendelijke vakantie:

 1. Ga nog even langs de dierenarts
  Veel landen, ook binnen Europa, hebben hun eigen regels omtrent inentingen en medicijnen voor een hond. Om er zeker van te zijn dat je straks in het vakantieland geen problemen hebt, check dan even alles met de dierenarts. Hij of zij weet vaak waar je tegenaan kunt lopen en ook waar je rekening mee moet houden wanneer je op een camping staat: tekenbeten en allerlei andere kwaaltjes die je kunt voorkomen als je preventief handelt.
 2. Check je hondenpaspoort
  Zijn alle inentingen up to date?
 3. Ken de regels van jouw vakantieland
  Zoek op internet naar de regels en wetten omtrent huisdieren van het land waar jij gaat kindvriendelijk kamperen met de hond.
 4. Zorg voor goede identificatie
  Is jouw hond een roemruchte ontdekkingsreiziger? Zorg ervoor dat hij dan gechipt is, of een halsband draagt die voorzien is van identificatie. Zo is hij ook op vakantie snel weer bij jullie thuis!
 5. Eten
  Een vakantie is voor een hond vaak net zo spannend als voor kinderen. Een tip hiervoor is: geef de hond niet een volle bak met eten voor vertrek, maar voer hem slechts één derde van zijn normale portie. De rest neem je mee voor onderweg. Door zijn maag constant aan het werk te zetten met verteren van eten, blijft de hond vaak een stuk rustiger!

Kindvriendelijk kamperen met de hond is de ideale vakantie voor het hele gezin en met deze tips weet je ook zeker dat er geen wolkje aan de lucht is en jij met een gerust hart de kinderen en de hond op de achterbank kunt plaatsen!

Populaire bestemmingen

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

 • Nederlandse eigenaar
 • Dierenparken
 • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Le Douzou

Dordogne, Frankrijk

 • Kinderbadje bij zwembad
 • Nachtzwemmen
 • Nederlandse animatie

Met het hele gezin genieten van een leuke avondshow? Het animatieteam op Camping Le Douzou organiseert de leukste thema-avonden.

Mas de Champel

Zuid-Frankrijk, Ardèche, Frankrijk

 • Watersportactiviteiten op de rivier
 • Multisportveld
 • Speeltuin met trampoline

In de warme zomer is het op Camping Mas de Champel extra gezellig in het grote zwembad en met het animatieteam. Kom jij het beleven?

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com