Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Drie culinaire Franse gerechten

De lekkerste Franse gerechten, die je ook in Nederland kunt maken!

Als ik van Frankrijk terug naar Nederland ga, heb ik een vast ritueel: een tussenstop bij de Franse Auchan-supermarkt in Roncq, vlak voor de Belgische grens. Hier haal ik wijn, Tropicana, gekonfijte eend, schapenkaas, crème de marron… Meestal neem ik nog meer mee, maar ontdek dan in Nederland dat het minder lekker smaakt of dat de Albert Heijn het ook gewoon verkoopt…

Maar wat zijn nu de lekkerste en makkelijkste gerechten, waarmee je de Franse smaak naar Nederland brengt?

Gekonfijte eendenbout met gebakken aardappelen

In Frankrijk koop je voor een schappelijke prijs een blik met 4 à 5 eendenbouten, gekonfijt in eigen vet. Laat het vet langzaam smelten en week de “cuisses de canard” los. Bak de eendenbouten in de pan of in de oven.

Gooi het eendenvet niet weg, maar gebruik dit om de aardappelen in te bakken, met een beetje rozemarijn. Extra lekker is om de eend te serveren met een Franse wijn… Smullen maar!

Schapenkaas met stokbrood

Eigenlijk niet eens een recept, maar wel erg lekker. Neem vooral een “fromage de brébis” mee, want een paar uurtjes in de auto overleeft deze kaas echt wel.

Heerlijk om thuis te verorberen met een stokbroodje en een fris glaasje wijn.

Crème de Marron

Deze tamme kastanjepuree is heerlijk in combinatie met kwark of – helemaal officieel – met “petit Suisse”. Ik verwacht alleen niet dat deze vette kwarkjes de reis naar Nederland overleven.

Neem een grote kom kwark, en roer daar minimaal één grote eetlepel crème de marron doorheen. Hoe meer crème, hoe lekkerder, dus ikzelf gebruik meestal wat meer…

Alors, de volgende keer als je terugrijdt van Frankrijk, sla deze ingrediënten in vlak voor de grens. Deze gerechten zijn makkelijk en snel gemaakt in Nederland, maar voelen én proeven alsof je weer op vakantie bent. En wie wil dat nou niet?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com