Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

7x waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin

Voor een onvergetelijke vakantie hoef je niet ver weg te gaan. In ons eigen kleine kikkerlandje vind je allerlei mooie plekken, bezienswaardigheden en leuke activiteiten die jouw vakantiehart sneller doen kloppen. In dit artikel vertellen we je waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin. 

waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin
Foto van Square Lab via Unsplash

Comfortabel reizen door heel Nederland

Nederland is klein en overzichtelijk. Je bent nooit lang onderweg en kunt daardoor in weinig tijd veel zien en doen. Dankzij de goede infrastructuur kun je zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk en snel reizen door heel Nederland. Natuurlijk is de fiets ook een optie! Zo heb je genoeg tijd om je vakantiebestemming te ontdekken en ben je lekker in beweging.

Genoeg te zien en te doen

Nederland heeft ontzettend veel te bieden voor jong en oud. Er zijn veel leuke musea waar je rondleidingen kunt volgen en tentoonstellingen kunt bekijken. Ook bieden veel musea interactieve elementen die leuk zijn voor de kids, zoals een speurtocht. Zet dit uitje dus maar op je to do lijst tijdens een vakantie in Nederland!

Veel leuke activiteiten voor het hele gezin

In Nederland vind je veel pretparken, dierentuinen en vakantie- en familieparken met leuke activiteiten voor het hele gezin. In de mooie natuurgebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen of kanoën. Denk bijvoorbeeld aan een blotevoetenpad, wat een avontuurlijke wandeling biedt voor de kids. Ook zijn er genoeg leuke steden of dorpen die je kunt bezoeken. Er is zoveel te zien en te doen in Nederland, daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland. 

waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin
Foto van Guillaume de Germain via Unsplash

Reizen zonder stress 

Reizen in ons land is over het algemeen heel comfortabel. Je hoeft geen reisverzekeringen af te sluiten en visums aan te vragen. Je kunt gewoon met de euro betalen en hoeft dus geen vreemde valuta op te nemen.

Bovendien is het niet nodig om in het vliegtuig te stappen, wat menig ouder stress oplevert. En je hebt geen urenlange vliegreis voor de boeg of last van een jetlag door tijdsverschil. Dit is vooral prettig als je met (kleine) kinderen reist. 

Vertrouwd op reis in eigen land

Nederland is bekend terrein en je spreekt de taal. Je kunt je verstaanbaar maken bij noodgevallen, of als jij of een van je reisgenoten in het ziekenhuis belandt. Als je iets vergeten bent mee te nemen, kun je makkelijk even naar de winkel of supermarkt gaan om het te kopen. Toch zijn er waarschijnlijk nog genoeg plekken om te ontdekken, waardoor je wel nieuwe ervaringen opdoet. 

Goedkoop, duurzaam en veilig reizen in Nederland

Een reis binnen Nederland is vaak een stuk goedkoper en duurzamer dan een reis naar het buitenland. Je hoeft namelijk geen dure vliegtickets te kopen en je hebt minder CO2-uitstoot. Doordat je minder uitgeeft aan je vakantie in Nederland kun je waarschijnlijk vaker weg of meer uitstapjes maken tijdens je vakantie. 

waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin
Foto van why kei via Unsplash

Minder risico op een voedselvergiftiging

In het buitenland gelden vaak andere regels voor hygiëne en het bereiden van voedsel dan in Nederland. Als het eten wordt bereid in onhygiënische omstandigheden of niet goed bewaard is, kun je zomaar een voedselvergiftiging oplopen. In Nederland gelden strenge regels voor het bewaren en bereiden van voedsel, waardoor de kans op een voedselvergiftiging heel klein is. 

Dit waren onze 7 redenen waarom een vakantie in Nederland perfect is voor het hele gezin. Kijk hier voor inspiratie voor leuke uitstapjes met kinderen in Nederland

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

7

Grande Tortue

Familie Overeem, 22 maart 2017

Super!

Op jullie ontvangst via Tohapi na een prima camping met een super animatie team! Lekker klein en ideaal met kleine kinderen! Kinderen kunnen overal heen zonder te dwalen! De hele omgeving is mooi! je kan er veel uitstapjes maken.

Bezocht Grande Tortue met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com