Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cultuur snuiven in Avignon!

Bij een bezoekje aan één van deze campings in de Provence, mag een bezoekje aan de stad Avignon niet ontbreken. Deze stad ademt historie en biedt leuke activiteiten voor jong en oud. Naast de prachtige bouwwerken zijn de musea daar ook zeker een bezoekje waard. Dus wil je naast plezier maken op de camping ook eens een dagje cultuur snuiven? Dan ben je in Avignon aan het juiste adres! Tijdens een bezoekje aan deze culturele hotspots ontdek je tegelijkertijd de geschiedenis van de stad Avignon.

Pont d'Avignon

Pont d’Avignon (Saint Bénezet)

Een van de visitekaartjes van Avignon is toch wel de Pont d’Avignon of ook wel le Pont Saint Bénezet. Deze wereldwijd bekende brug staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de brug vinden aan de rand van de stad, aan de Boulevard de la Ligne. Le pont d’Avignon kent tegenwoordig nog vier bogen en een kleine kapel ter ere van Saint Nicolas. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Rhône. Je kunt deze eeuwenoude brug het hele jaar door bezoeken en je kunt zelfs een rondleiding krijgen van een Nederlandse audiogids.

Sur le Pont d’Avignon, on y danse, on y danse…

Palais des Papes

Ook het Palais des Papes is zeker het bekijken waard. Tegenwoordig kun je dankzij de l’Histopad een interactieve rondleiding door dit museum krijgen. Op de tablet kun je ook bekijken hoe het Palais des Papes er in de veertiende eeuw uitzag. Daarnaast kunnen de kids zich vermaken met interactieve spellen en opdrachten waarbij ze ook nog eens een verrassing kunnen winnen.

Palais des Papes

Notre Dam des Doms d’Avignon

Bijna vlak naast het Palais des Papes ligt de Notre Dam des Doms d’Avignon. Deze Romeinse kathedraal dateert uit 1150 en is door de eeuwen heen verder uitgebreid met een aantal kapellen. In deze katholieke kathedraal worden naast klassieke concerten het hele jaar door verschillende (kunst)exposities en evenementen georganiseerd. Tenslotte is deze Romaanse kathedraal al een bezienswaardigheid op zich!

Allons-y!

Notre Dam des Doms d'Avignon

Enthousiast geworden van deze stad? Vanaf Camping Monplaisir ben je slechts dertig minuten onderweg met de auto en vanaf Castel Luberon slechts één uur en vijftien minuten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Clos des Oliviers

Provence, Frankrijk

  • Verwarmd zwembad
  • Twee glijbanen
  • Op loopafstand van Vidauban

Op zoek naar een fijne familiecamping met volop waterpret en leuke glijbanen? Ga naar Clos des Oliviers in de Provence!

Blogcategorieën

Kids-Campings.com