Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek de Lot vanaf Padimadour

Vlakbij het prachtige plaatsje Rocamadour ligt de vier-sterrencamping Padimadour. Je vindt deze gezellige camping in het hart van de Lot, in de Midi-Pyreneeën. Een schitterende natuurlijke ligging, waardoor je vanaf de camping kennis kunt maken met de vallei van de Dordogne: een oase van groen. Daarnaast liggen ook de rivieren Lot en Céle vlakbij de camping. Kortom: een schitterende plek midden in het Regionale Natuurpark “des Causses du Quercy, waar voldoende te ontdekken valt.

Rocamadour

Zoals gezegd ligt Padimadour vlakbij de historische stad Rocamadour. De heilige stad heeft een unieke ligging, waardoor het lijkt alsof zij tegen een klif opklimt. Heerlijk om hier doorheen te wandelen en te genieten van de oude huizen en karakteristieke kapellen. Voor de kinderen is vooral het kasteel op de top van deze pelgrimstad stoer om te zien. Daarnaast is natuurlijk het klimmen door de smalle straatjes al een uitdaging op zich.

Het is voor kids natuurlijk niet altijd even leuk om van oud gebouw naar oud gebouw te moeten lopen. Daarom is het misschien wel leuk om een bezoek aan Rocamadour te combineren met een uitstapje naar het Apenbos of de Gouffre de Padirac. De eerste is een grote apendierentuin, dus dat is sowieso leuk. Maar ook de Gouffre is een bezoek waard. Het is een prachtige kalksteengrot, vanwaar uit je naar de blauwe lucht kunt kijken.

File:Gouffre de Padirac - 2016 01.jpg

Met de stoomtrein van Martel

Vanuit het plaatsje Martel kun je een schitterende tocht maken met een stoom- of dieseltrein. Vanaf hier kun je een rit van zo’n 13 kilometer maken langs hoge kliffen en steile bergen. Niet alleen geniet je van een schitterend uitzicht, de kids hebben de ervaring van een reis met zo’n antieke trein. Bovendien kun je na afloop van (of voorafgaand aan) je reis een bezoek brengen aan het bijbehorende museum.

Verblijf op Padimadour

Padimadour is een uiterst geschikte camping om de Lot te gaan ontdekken. Niet alleen ben je vlakbij een aantal van de mooiste uitstapjes, ook op de camping zelf valt genoeg te beleven. Zo staat er een professioneel animatieteam klaar met vele activiteiten voor jong en oud. Er wordt aan iedereen gedacht!

Zo kunnen de jongsten zich vermaken met knutselen en spelletjes bij de miniclub, terwijl de tieners terecht kunnen in de sport- en spelzaal. De ouders kunnen ondertussen sporten in de fitness of relaxen in de wellnessruimte. Met zoveel te zien en te doen vliegt de vakantie daadwerkelijk voorbij!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Padimadour

Midi-Pyreneeën, Frankrijk

  • Apart kinderbad met speeltoestellen
  • Natuurlijke omgeving
  • Vlakbij Rocamadour

In het zuiden van Frankrijk schijnt altijd de zon. Zo ook op camping Padimadour. Een camping vlakbij Rocamadour met faciliteiten voor het hele gezin.

Kids-Campings.com