Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste Paasactiviteiten voor kids

Pasen is in aantocht en dat betekent weer een aantal dagen vol met gezelligheid. Van kleins af aan ben ik altijd al dol op Pasen geweest. Tijdens dit lange weekend ondernamen we vroeger bij ons thuis een aantal leuke activiteiten om het weekend mee te vullen. Van een uitgebreide brunch tot aan het zoeken van eieren, niks was te gek! Wil jij ook een leuk weekend organiseren samen met je gezin? Lees dan verder, want in dit artikel deel ik een aantal leuke Paasactiviteiten die je thuis kunt doen voor een geslaagde Pasen.

Begin de dag met een Paasontbijt

Een echte klassieker inmiddels, maar deze activiteit mag niet ontbreken tijdens Pasen. Breng hiervoor een bezoek aan de supermarkt en sla lekkere dingen in. Wat dacht je bijvoorbeeld van broodjes in de vorm van paashaasjes? Of boter in de vorm van een lammetje? Voor extra plezier maak je samen met de kids een aantal gerechten klaar. Laat ze bijvoorbeeld helpen met het maken van croissants of bij het uitpersen van de sinaasappels voor de jus d’orange. Decoreer vervolgens de tafel met de leukste Paasartikelen, zoals een vrolijk tafelkleed, kleurrijke kaarsen en servetten. Bij Albert Heijn hebben ze speciaal voor de kleintjes Paas-placemats, vol met spelletjes en tekeningen. Leg de placemats neer en klaar is je Paasontbijt. Aan tafel!

Paasontbijt - Paasactiviteiten

Foto van Engin Akyurt via Pixabay

Maak de leukste Paasknutsels

Na het ontbijt laat je het tafelkleed liggen en gaan jullie door met het maken van vrolijke Paasknutsels. Zo kan het schilderen van eieren of potten natuurlijk niet ontbreken. Ga los met (water)verf en kijk wie de mooiste creatie maakt of ga aan de slag met een van de vele knutselideeën die je op internet kunt vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een Paasknuffel? Ook leuk is om een paashaas op karton te tekenen en uit te knippen. Gelukkig barsten kinderen van de creativiteit, dus kijk wat voor mooie creaties er ontstaan.

Knutselen - Paasactiviteiten

Foto van Wokandapix via Pixabay

Paasactiviteiten en spelletjes in huis

Als jullie eenmaal uitgegeten en geknutseld zijn, is het tijd voor meer activiteit. Voor ultiem plezier verstoppen jullie de net beschilderde eieren in de tuin. Andere spelletjes die leuk zijn, zijn bijvoorbeeld het rondlopen met eieren. Begin met het maken van een eigen parcours in huis of in de tuin. Doe vervolgens een lepel in je mond en leg daar een eitje op, terwijl je het parcours doorloopt. Wie lukt het om het ei heel te houden? Ook kun je wortelgooien met je eigen gemaakte paashaas op karton of Paasbingo doen.

Paasactiviteiten

Foto van Pezibear via Pixabay

Welke van de Paasactiviteiten vind jij het leukst om te ondernemen?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Pomport Beach

Inge, 22 augustus 2017

Erg leuk!

Erg leuke camping. Wij zijn met twee kleine kinderen geweest. Onze dochter van 5 heeft zich heel goed vermaakt bij de kidsclub en de minidisco, Manon van de animatie heeft er mede voor gezorgd dat onze dochter zich uitstekend vermaakt heeft. Ze heeft met heel veel geduld, leuke knutselwerkjes en spelletjes bedacht.
In de omgeving is het spelletjes kasteel een echte aanrader met daarbij de speurtocht in de vallei.

Bezocht Pomport Beach in augustus 2017 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com