Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leerzame spelletjes voor kids

Al van kinds af aan vind ik het leuk om spelletjes te spelen. Ook wanneer ik met mijn ouders en broertje naar onze vaste camping vertrok om vakantie te vieren, gingen er altijd een aantal spelletjes mee. Naast dat spelletjes zorgen voor vermaak, zijn er veel daarvan ook nog eens leerzaam. Ideaal om in de vakantieperiode ook nog iets educatiefs te doen met de kids! Hoewel het voorlopig niet mogelijk is om leerzame spelletjes op de campings te spelen, kunnen we dit natuurlijk wel vanuit huis doen nu de kids toch niet naar school kunnen. Daarom lees je in dit artikel mijn vijf favoriete leerzame spelletjes.

Foto: Shitota Yuri via Unsplash

Boggle

Verbreed je woordenschat en taalvaardigheid van je kids door samen Boggle te spelen. Je krijgt een doosje met daarin 16 dobbelstenen die je goed moet schudden. Na het schudden vallen de dobbelstenen in een soort raster. Op ieder vlak van de dobbelsteen staat een letter, waardoor je samen met de andere 15 dobbelstenen 16 letters kunt aflezen. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk woorden zoekt door van boven naar beneden en van links naar rechts te gaan. Ook mag je diagonaal woorden zoeken. Schrijf de woorden op die je gevonden hebt en kijk, als de tijd op de zandloper voorbij is, wie de meeste woorden heeft. Plezier voor het hele gezin!

30 seconds junior

De algemene kennis van je kids verbreden op een interactieve en leuke manier doe je met 30 seconds junior! Het spel is heel simpel; je hebt een bord en ieder team heeft een eigen pionnetje. Ook heb je een bak met kaartjes waarop allerlei woorden staan. Afhankelijk van de kleur van het vakje waar je pion op staat, kies je een kant van het kaartje met de bijbehorende woorden. Vervolgens heeft een teamlid 30 seconde de tijd om die woorden te omschrijven. Maar let op, je mag de woorden niet uitspreken. Afhankelijk van het aantal juist geraden woorden, ga je een aantal stappen vooruit. De gegooide dobbelsteen bepaalt hoeveel stappen je terugmoet.

Qwixx

Het ideale spel voor ongeduldige kids die ook nog eens leergierig zijn! Bij Qwixx is het niet nodig om op je beurt te wachten. Een speler dobbelt en de andere spelers maken gebruik van de worp. Uiteindelijk draait het spel om wie de meeste punten heeft behaald, die je krijgt door zoveel mogelijk getallen op je scoreblad aan te kruisen. Bovendien is het spel klein van formaat, waardoor het makkelijk mee te nemen is op vakantie.

Leerzame spelletjes - Dobbelstenen - kids-campings.com

Foto van Vicki4net via Pixabay

Rummikub

Een oude bekende, maar toch altijd leuk: Rummikub. De bedoeling van het spel is om als eerste alle stenen kwijt te raken. Iedere speler pakt 14 stenen. Er zijn vier kleuren stenen met cijfers van 1 tot en met 13. Midden op de tafel leggen spelers minimaal drie opeenvolgende cijfers neer met dezelfde kleur of drie stenen die verschillend van kleur zijn met hetzelfde cijfer. Alle spelers mogen stenen omruilen met als doel hun eigen stenen als eerst kwijt te raken. Op een leuke en leerzame manier leren kids om gaan met cijfers.

Mastermind

Kraak je hersenen met Mastermind! Het draait hierbij allemaal om het logisch nadenken en de juiste keuzes maken voordat je pogingen op zijn. Het doel van het spel is om de kleurcode van de andere speler te raden, die een code maakt met vier gekleurde pionnen. Er kan gekozen worden uit zes verschillende kleuren, die ook nog eens op de juiste volgorde geplaatst moeten worden. De speler die de code moet kraken plaatst vier pionnen. Vervolgens geeft de codemaker aan of de pionnen op de juiste plek staan, geen een pion goed is geplaatst of dat de gebruikte kleuren aanwezig zijn. Een spel waarbij de kids goed moeten nadenken.

Welke van de leerzame spelletjes is jouw favoriet? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

ClairVacances

Annemarie, 30 juli 2016

Onze kinderen zijn helemaal fan van Lenny!

Een fijne camping met rust, ruimte & gezelligheid. Met hele vriendelijke eigenaren. Onze kinderen hebben heerlijk kunnen spelen en zwemmen en de animatie was top! Lekker knutselen, een lampionnenoptocht, een circusvoorstelling… Janine & Marie hebben dit super gedaan. Onze kinderen zijn nu helemaal fan van Lenny en de Lenny Club! 🙂

Bezocht ClairVacances in juli 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com