Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips om de kids vanuit huis te vermaken

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de laatste tijd worden de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus steeds verder uitgebreid. Een gevolg hiervan is dat kinderen ook thuis zitten, omdat ze niet naar school kunnen. Nu is het natuurlijk hartstikke gezellig om het hele gezin thuis te hebben, maar hoe kom je die tijd door en hoe kun je je kinderen vermaken? Geen zorgen, want in dit artikel geven we je een heleboel leuke tips zodat jullie die periode zonder verveling doorkomen. Lees je gezellig mee?

Foto: Marisa Howenstine via Unsplash

Kook en bak de lekkerste creaties

Een activiteit die veel kids leuk vinden is (helpen bij) het bakken of maken van eten. Trek de kookboeken uit de kast, was de handjes en beginnen maar! Je kunt natuurlijk allerlei zoetigheden bereiden, zoals brownies of cupcakes die je vervolgens mooi versiert, maar je kunt er ook voor kiezen om gezonde recepten in elkaar te flansen. Zo smaakt die gezonde maaltijd meteen een stuk lekkerder! Wat dacht je bijvoorbeeld van havermoutkoekjes of een koolhydraatarme cake gemaakt van amandelmeel en macadamia noten? Genoeg te maken in ieder geval.

Pizza, Koken Met Kinderen, Bezetten, Preparaat, Koken

Foto van Congerdesign via Pixabay

Bouw een grote hut

De ultieme tip om kids een paar uurtjes zoet te houden: hutten bouwen. Toen ik zelf jong was vond ik hutten bouwen ontzettend leuk om te doen. Bouw een kamer of de zolder om tot een grote hut, waarin de kids kunnen slapen zolang ze niet naar school kunnen. Om het af te maken sleep je de matrassen de hut in en kleed de boel gezellig aan, van slingers en ballonnen tot aan knuffels. Zo haal je meteen het vakantiegevoel in huis!

Duik de tuin in

Nu het gelukkig wat mooier weer wordt, is het perfect om de tuin in te gaan en te genieten van het zonnetje. Bovendien is het goed om iedere dag een frisse neus te halen. Twee vliegen in een klap! Waarschijnlijk zijn er ook nog wel wat klusjes na de winter die gedaan kunnen worden, zoals het gras maaien of de tuin aanvegen. Wedden dat de kids staan te springen om te helpen? Na het onderhouden van de tuin, is het tijd om lekker te spelen in de tuin. Pak een bal en beleef dolle pret met de kinderen.

Mensen, Kinderen, Kind, Gelukkig, Kinderen Spelen, Cute

Foto van HaiRobe via Pixabay

Kijk leuke kinderfilms op tv

Doe de gordijnen dicht, pak er een bakje zelfgemaakte popcorn bij en zet Netflix aan. Tijd voor een filmmarathon! Er zijn ontzettend veel leuke kinderfilms die je aan kunt zetten. Wissel het films kijken af met een rondje buiten lopen, zodat de kids ook nog wat beweging krijgen.

Speel familiespelletjes

Nu dat de kinderen een poosje thuiszitten, is het de perfecte gelegenheid om de spelletjes uit de kast te halen. Speel samen met het hele gezin de leukste familiespellen. Mijn favorieten? Dokter Bibber, Uno en kindermonopoly zijn perfect voor de kleintjes. Wie gaat er winnen?

Spellen, Kinderen, Kind, Meisje, Speelgoed

Foto van Design Miss C via Pixabay

Knip en plak knutselwerkjes in elkaar

Jong of oud, met knutselen heeft iedereen plezier! Van kleien tot schilderen, alles is mogelijk. Gelukkig zijn kinderen heel creatief, dus aan het einde van de middag heb je een mooie verzameling van kunstwerken. Extra leuk is om de kunstwerkjes op de post te doen naar de liefste opa’s en oma’s. Wist je trouwens dat er op dit kanaal regelmatig leuke knutselfilmpjes voorbij komen? Perfect voor als je even geen inspiratie hebt.

Kinderdisco in huis

Gooi de heupjes los en breng de voetjes van de vloer, tijdens jullie eigen kinderdisco. Op Spotify of Youtube vind je playlisten die speciaal gericht zijn op kids, waardoor ze de tijd van hun leven hebben. Haal een discolamp en doe de gordijnen dicht voor optimaal plezier.

Dj, Disco, Verlichting, Partij, Viering, Muziek

Foto van Counselling via Pixabay

Dit waren onze tips voor vertier. Heb jij nog goede tips wat betreft kinderen vermaken? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Fontanelle

Familie Boersma-Penders, 22 maart 2017

Gezellige camping!

Gezellige camping, overzichtelijk voor kleine kinderen, fijne winkel en vooral het strandje direct aan de camping is helemaal geweldig! Uitzicht op sirmione is super. Tips in de omgeving zijn Verona, markt Desencano, bezoek Salo, sirmione.

Bezocht Fontanelle met partner.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com