Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

De leukste strandspellen

Voor plezier en beweging op het strand!

Een camping aan zee: wie wil dat nou niet? Heerlijk naar het strand, lekker zonnen, rustig aan doen, zwemmen… Heel leuk, tot de kids zich gaan vervelen. Met deze strandspellen is verveling verleden tijd, en heb je direct een antwoord op de vraag: ”Mama, weet jij iets om te doen?” Even iets anders dan de standaard strandspellen zoals beachvolleybal en zandkastelen bouwen. En ook leuk voor de allerkleinsten!

Handdoekendans

In plaats van de stoelendans, ga op het strand voor de handdoekendans! Hetzelfde principe, met of zonder muziek. Leg de handdoeken in een kring en haal er telkens eentje weg.

Geen muziek bij de hand? Wees creatief en ga zelf zingen, klappen of roep ”JA” als de kinderen moeten stoppen met springen en dansen. Spanning, beweging en plezier gegarandeerd!

Flessen vullen

Hier zijn de kinderen lekker een poosje mee bezig, en het is nog behoorlijk intensief. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn zo veel lege flessen en plastic bekertjes als dat je kinderen hebt. Dus een fles en een plastic bekertje per kind.

De kids graven de lege flessen in op het strand en moeten deze vervolgens vullen. Dat doen ze door het plastic bekertje te vullen in zee. Wie het eerst de lege fles vol heeft, wint. Dit kan natuurlijk ook in teams!

Kwallen lopen

Ook kwallen lopen behoort tot mijn top 3 aan strandspellen. Neem meerdere voorwerpen, die allemaal kwallen moeten voorstellen. Teken twee lijnen of gebruik twee handdoeken, die je tegenover elkaar legt. De kinderen moeten geblinddoekt naar de andere lijn of handdoek komen, zonder een kwallenbeet op te lopen.

Het leukste is om waterballen te gebruiken. Deze hebben veel weg van een kwal, doordat ze knappen als iemand erop staat. Ook dit spel kan in teams – en misschien vind je het zelf ook wel leuk om mee te doen..?

child-playing-1657497_960_720

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com