Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vijf tips over Bastia, Corsica

Basta's hidden games

Elf weken lang woonde ik in de prachtige stad Bastia Corsica, met een appartement tien minuten van het strand. In die tijd mocht ik voor een Grafisch Ontwerp stage samenwerken met Flora Ambrosinin, een freelance grafisch ontwerpster met het bedrijfje Kalli Graphic. In dit blog geef ik vijf tips over Corsica, en ik beloof je dat je daarna gelijk je koffers wil pakken om met het gezin te emigreren!

Evening view | #bastia #corse #view #sea

A photo posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

No 5 | Bisous

Een echt stukje cultuur: Corsicanen begroeten elkaar dagelijks met twee zoenen. Niet alleen vrienden en familie, maar ook nieuwe collega’s, de vriend van je zus’ klasgenoot en de dochter van de vriend van je huisbaas.

Een groot verschil met de Nederlandse stijve hand-schud begroeting – en het benadrukt de vriendelijkheid op dit warme eiland.

No 3 | Franseliaan of Italçaise

Corsicanen zijn eigenlijk een mix van Fransen en Italianen. Frans is hun voertaal, maar het Corsicaans is nogal verwant aan Italiaans. Corsicaans zie je vaak op verkeersborden, in tijdschriften en in musea. Corsicanen hebben het Italiaanse temperament, de Franse koppigheid, de Italiaanse lengte en het flirten van beiden…

Maar wat de kinderen de fijnste overeenkomst met Italianen zullen vinden, is de ijsverkoop! Bij de oude haven staat een ijstent die zelfgemaakt, verrukkelijk ijs verkoopt: Gelataria du Vieux Port. Als je dan toch onder de oranje luifel staat, bestel dan ook zelf een Canistrelli ijsje. Daarin is een heerlijke Corsicaanse lekkernij verwerkt…

It's the good life | my dinner view #view #port #bastia

A photo posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

No 4 | Family meals

In Nederland maak je ’s ochtends je brood klaar, om mee te nemen naar school of werk. Bij Bastia CoWorking, het prachtige pand van mijn oud-stagebedrijf, was er altijd wel een collega die zin had om te koken en een hele pan pasta kookte voor alle collega’s.

Gezellig dus, ’s middags is de lunch nog uitgebreider dan ons avondeten! Dat is pas een goede family bonding…

No 2 | Zo trots als een Corsicaan

Wij Friezen staan over het algemeen bekend om onze grote liefde voor ons eigen land (oké, provincie). Maar dat is nog niks vergeleken met de Corsicaanse trotsheid. Op dit eiland zal de lokale bevolking je al snel duidelijk maken dat Corsica helemaal niet bij Frankrijk hoort. Corsica is ooit zelfstandig geweest, en een deel van de bevolking wil dat maar al te graag opnieuw invoeren.

Corsica heeft een eigen taal en een eigen vlag, maar ook eigen wijnen, gerechten, gewoontes en cultuur. Daarom is het voor de echte Francofiel echt een nieuw gebied om te ontdekken. Ga je al jaren met de kinderen naar Frankrijk, probeer dan met Corsica wat nieuws!

It's the good life | my dinner view #view #port #bastia

A photo posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

No 1 | Een stukje zee voor mezelf

Feit: als je je ouders een hoop foto’s opstuurt van prachtige omgevingen, mooie steden en strandkiekjes met super gebruinde benen en een watermeloen, dan boeken ze per direct een vliegtuig en komen ze heel snel naar je toe.

Mijn ouders hebben mij een weekje opgezocht in Bastia. Het meest bijzondere en onvergetelijke moment van mijn hele Corsica avontuur kwam door een impulsieve actie van mijn pa. Op een dag waren wij de kade van de oude haven aan het ontdekken, die tegen de rotsen van een oude kathedraal is aangebouwd. Als je over, onder en langs een stapel rotsen loopt, oftewel achter je veel te nieuwsgierige pa, kom je bij een privézwemparadijs uit.

That was totally worth ruining my eyeliner for | yesterday was fab ¤ #bastia #sea #swim

A photo posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

Niet alleen bij de oude haven kun je zwemmen in een prachtig stukje zee. In de citadel kun je ook verkoeling zoeken: loop eerst de hele citadel door, klim wat trappen op en af, ga door een authentieke, stenen poort en klauter over de rotsen…

I'm already "home"sick of beautiful Bastia… Je veux revenir! ♡#throwback #Bastia #sea

A photo posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

En als je dan toch hier bent, waarom neem je dan niet gelijk een verfrissende duik?

Spending my last weekend in Bastia like a dolphin | #diving #bastia #corsica #sea

A video posted by Sanne Ronner (@cuddlecooky) on

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

9

Bretonnière

Laura, 30 augustus 2015

Perfect!

Leuk, enthousiast, vrolijk en vriendelijk. Helemaal top!
Kinderen worden niet overladen, programma is perfect.

Bezocht Bretonnière in augustus 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com