Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hoe vermaak je de kinderen tijdens de autorit?

Een lange rit naar de plek van bestemming vond ik als kind niet ideaal, maar met het juiste vermaak was het ook zo weer voorbij. Bovendien is de rit het helemaal waard bij aankomst. Bedenk van te voren bij het inpakken van de auto wat je allemaal in de auto moet hebben liggen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Al lijkt dit een cliché, het geeft wel veel rust. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de juiste autoverzekering hebt afgesloten zodat je niet uren langs de weg hoeft te staan met de kids. Via deze site kun je je autoverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je een geschikte verzekering kiest. Voor een ontspannen rit is een rustige achterbank ook heerlijk. Benieuwd hoe je voor vermaak zorgt onderweg? Lees het in dit blog!

Autospelletjes

Tijdens de rit autospelletjes doen zorgt voor de nodige afleiding en misschien zelfs wel zere lachspieren. Er zijn talloze spelletjes die je in de auto kunt doen. Alleen of met het hele gezin. Mijn favoriete spelletjes van vroeger zijn autobingo, wie ben ik? en woordslang.

1. Autobingo

Autobingo is altijd leuk voor de kids en te personaliseren per bestemming. Je kunt het zelf maken of kopen in de winkel. Op de bingokaartjes staan plaatjes van dingen die te spotten zijn vanuit de auto. Heb jij iets gezien? Kruis het dan af en wie weet heb jij als eerste bingo en krijg je een leuk prijsje voor op vakantie.

2. Wie ben ik?

Het welbekende wie ben ik zal nooit vervelen. Neem iemand in je hoofd en de andere spelers hebben samen 20 vragen om erachter te komen wie je bent. Maak het niet te moeilijk voor de kinderen, dus spelen met dieren kan bijvoorbeeld ook.

3. Woordslang

Heel simpel maar altijd leuk en iedereen kan mee doen. Bij woordslang probeer je zo lang mogelijk woorden over een onderwerp op te noemen waarbij je de laatste letter van het eerste woord gebruikt. Dus stel je doet het over dieren en ik zeg aap, dan zeg jij papegaai en zo verder.

Netflix & chil

Van vroeger weet ik nog wel dat de tijd in de auto zo sloom ging. Om het uur vragen aan mijn ouders of we er al bijna waren. Tot op het moment dat we een draagbare dvd speler (ja, uit de oertijd) kregen. Thuis een film downloaden en dan in de auto kon ik de film eindelijk kijken. De tijd vloog voorbij. Tegenwoordig is het al helemaal makkelijk. Want via je mobiel of tablet kun je op Netflix films downloaden en offline kijken. Mochten de kids in slaap zijn gevallen kun je ook nog zelf makkelijk een film kijken.

Plaspauze en een hapje eten

Houd er rekening mee om voldoende eten en drinken mee te nemen onderweg. Maak regelmatig een stop zodat de kinderen even hun benen kunnen strekken, energie kwijt kunnen, naar de wc kunnen en eventueel een hapje eten langs de weg.

kids-campings - vermaak voor kinderen onderweg

Check, check, dubbel check

Bagage, autoverzekering, spelletjes, eten, drinken en verplichte autovoorzieningen voor in het buitenland. Dan kun je vertrekken. Waar rijden jullie dit jaar heen?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com