Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het Italië gevoel herbeleven met het gezin

“Mam, weet je nog dat ik afgelopen zomer de eerste prijs won met dat ene spelletje van de animatie?” en “pap, kun je proberen die ene pasta na te maken die we op de camping aan het Gardameer aten?”. Komt dit je bekend voor? Ik ben bang dat ik mezelf hier vaak schuldig aan heb gemaakt in de maanden nadat de zomer op zijn eind was. Ik wilde terug naar de zon en naar mijn vriendjes op de camping. En dus bleef ik er net zo lang over doorgaan tot het weer tijd was om te vertrekken naar een land als Italië. Dat duurde stiekem alleen best wel lang. Daarom geef ik je in dit blog tips om het Italië gevoel her te beleven met het gezin. Op die manier lijkt het namelijk of die volgende zomer een stuk minder lang op zich laat wachten. 

Het Italië gevoel herbeleven - kinderen op het strand

Foto: Limor Zellermay via Unsplash

Organiseer een kleine reünie

Al missen kinderen het zwemmen, het ondernemen van de leukste activiteiten en het gevoel dat er veel meer mag dan normaal is er iets wat ze het meeste missen: hun vakantievriendjes. Niet heel gek, want bij alles wat ik zojuist heb opgesomd komen die vakantievriendjes kijken. Samen spetteren en spatteren of dansjes doen bij de minidisco. Deze activiteiten en vakantievriendjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kans is groot dat ze er na een kampeervakantie wat Nederlandse maatjes bij hebben. Hoe leuk is het dan om een kleine reünie te organiseren? Met Italiaanse to do’s op het programma die ze doet herinneren aan de zomer kunnen ze het Italië gevoel echt herbeleven. 

Italiaans koken met de kids

Is het weekend en heb je de tijd om uitgebreid de keuken in te duiken? Betrek je kinderen erbij en bereid een heerlijke Italiaanse specialiteit. Pizza’s doen het altijd goed! Laat ze helpen met het bereiden van het deeg en laat ze vervolgens hun eigen pizza beleggen. Zo weet je meteen zeker dat ze ook wat groenten binnen krijgen, want die zelf bereide pizza eten ze natuurlijk helemaal op!

Koken met kinderen - Het Italië gevoel herbeleven

Foto: Brandless via Unsplash

En voor jou als ouder?

Geweldig, al die activiteiten en ideeën voor de kids, maar zelf mis je de zomer in Italië waarschijnlijk ook. Vergeet daarom niet om ook voor jezelf en je partner het Italië gevoel naar Nederland te halen. Koop bijvoorbeeld een goede fles Italiaanse wijn en geniet samen van een avondje op de bank. Of shop online alvast een leuke outfit voor de zomer bij elkaar. Bonuspunten wanneer je kiest voor een Italiaans merk. Zo doe je je man iets cadeau van Italian Style. Zij verkopen prachtige slim fit overhemden die je met zekerheid doen terugdenken aan de exemplaren die je in de winkels in Italië hebt zien hangen. Van een effen overhemd tot aan een overhemd met een printje, ze zijn stuk voor stuk getailleerd en hebben een dubbele kraag. Dat is precies waar je Italiaanse slim fit overhemden voor mannen aan herkent!

Het Italië gevoel herbeleven - Italiaanse kleding - Italian Style

Foto van Italian Style 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Clairière

Familie van Tol, 15 september 2015

Leuke animatrice van Team4Animation!

Een gezellige kleine camping met een heerlijk zwembad en een leuke animatrice van Team4animation.

Bezocht Clairière in juli 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com