Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Le Perpetuum: gastvrijheid in de Dordogne

Bekijk de mooiste stukjes Dordogne en kom thuis op le Perpetuum!

Camping le Perpetuum ligt ideaal in de Dordogne: alle – terecht – beroemde bezienswaardigheden zijn op steenworp afstand van de camping. Maar dat is niet het enige wat een vakantie op deze camping aan de rivier de moeite waard maakt.

Fabienne en David, de eigenaren van de camping, hebben één missie waar alles om draait: gastvrijheid. In alle jaren dat ik deze camping bezoek, heb ik nooit een personeelslid met een verveeld gezicht kunnen betrappen, nooit deed iemand iets met tegenzin. Iedereen loopt zich het vuur uit de sloffen om het de campinggasten naar de zin te maken, briljant!

Een Franse avond

Misschien ken je ze wel, de “soirée repas” op campings: je Franse mede-kampeerders trekken, gewapend met borden en bestek, naar het restaurant om daar met z’n allen te eten. Varken van het spit, een regionale specialiteit of een lekkere barbecue. Ziet er geweldig uit, maar om er als Nederlander tussen te gaan zitten? Ik voelde me daar ook nooit toe geroepen.

Wil je het toch een keer meemaken? Doe het dan op Le Perpetuum! Campingbaas David maakt er een geweldig spektakel van, en zorgt op ongekende manier voor verbroedering tussen Fransen, Nederlanders, Belgen, Engelsen… Met zijn mooie Frengelse accent, en de Mauritiaanse kok Sonny die ook voor de muzikale ondersteuning zorgt. Klinkt cheesy? Je hebt de avond van je leven!

Pizza’s

Ik heb het nooit zo op Franse pizza’s. Italianen weten hoe je pizza’s kan maken, Fransen stapelen vaak zo veel mogelijk ingrediënten op een klef stuk deeg waardoor je na een halve pizza al helemaal vol zit.

Hier hebben ze op Camping le Perpetuum wat op gevonden: je bodems laten maken door de plaatselijke Italiaan, en naar hem luisteren hoe je een goede pizza maakt. Je eet je vingers er bij op!

Animatie

Die is natuurlijk Nederlands, verzorgd door Team4Animation. Vroege vogel? Dan kan je ’s ochtends meedoen aan een potje aquagym, waarna de kinderen aan kunnen sluiten in de miniclub. Daar worden ze de hele ochtend door een Nederlandse animatrice beziggehouden.

Schermafbeelding 2016-04-15 om

Elke middag is er een sportactiviteit. Doe bijvoorbeeld op donderdag mee met het jeu-de-boules-toernooi: de teams worden dan gemengd, waardoor je misschien wel met een Franse dorpskampioen in een team zit! Maar ook volleybal, voetbal en waterpolo, of een leuk pingpongtoernooi voor de kleintjes komen natuurlijk aan bod.

Pizza op? Dan is het tijd voor de avondanimatie: elke woensdag de befaamde ‘soirée repas’, donderdag disco in een oude tabaksschuur, en regelmatig optredens van leuke bandjes (die in fonetisch Engels zingen), karaoke en spelletjesavonden. Zondagmiddag is er een gratis borrel met de hele camping – een leuke manier om je buren te leren kennen!

Camping

Met de tent of caravan? Dan heb je keus uit een hoop ruime plaatsen, waar je tandemasser of De Waard zonder moeite op past. Er zijn zo’n 40 stacaravans, die gezellig rond een soort mini-rotondetje staan opgesteld. Precies zo dat je als tent- of caravankampeerder geen uitzicht hebt op een stacaravan.

De favoriete plek van veel landgenoten is natuurlijk de rivier: vanaf je campingplek daal je een klein “dijkje” af en staat dan met je teentjes in de Dordogne. Ondanks de rivier naast je tent word je niet wakker gehouden door muggen (soms zorgen de kikkers wel voor een nachtconcert). Ga je een dag kanoën? Dan kan je een rosétje drinken bij je eigen tent!

Schermafbeelding 2016-04-15 om 09

Natte ruimte

Er zijn drie sanitairgebouwen op de camping. Altijd met lekker warm water (mengkranen), en je hoeft niet te wachten op je beurt. WC-brillen staan niet op het programma uit hygiënisch oogpunt, wat ikzelf jammer vind.

Maar schoon is het zeker! En is het een keer niet wat je verwacht? Vies of rommelig? Speciaal namens campingbaas Fabienne hierbij een oproep: meld het! Zij zorgt ervoor dat het wordt opgelost zodat jouw vakantie letterlijk en figuurlijk vlekkeloos verloopt.

Périgord-Noir

Dit stukje Dordogne heet de Périgord-Noir, zwart naar de kleur van de truffels die in de bodem zitten. En om alles in deze streek uit de doeken te doen, heb ik een boek nodig.

Ga op zaterdag naar de markt in Sarlat (10 minuten rijden), of ’s avonds naar het straattheater. Verwonder je in La-Roque-Gageac (5 minuten rijden), een dorpje dat in de rots is gehouwen. Bekijk de oudste prehistorische wandschilderingen in Lascaux. Maak een kanotocht over de Dordogne. Waan je ridder in Domme of één van de tientallen kastelen die rondom de camping liggen.

Als je alles in de Périgord-Noir wilt bezoeken, heb je een jaar sabatical nodig. Fijne vakantie, want je voelt je nergens zo thuis als op Le Perpetuum!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Atlantic Club Montalivet

Familie Lavaleije, 15 mei 2019

Camping vol faciliteiten!

Ervaring

Camping Atlantic Club Montalivet is een grote, prettige camping met voldoende faciliteiten om een fijne vakantie te ervaren. Wel zal het in het hoogseizoen erg druk zijn. Buiten het hoogseizoen is het erg goed vertoeven. Strand is bijna leeg en camping is erg rustig. Perfect om een aantal dagen lekker te surfen of om gewoon bij te komen.

Tips in de omgeving

Omgeving is niet erg veel te beleven. Enkele stadjes / dorpjes op 30 minuten afstand. Auto is dan ook erg aanbevolen. Verder is het een mooi gebied om een strand wandeling te maken of om met de fiets een eind te gaan rijden. Supermarkt is aanwezig op de camping, maar op 5 min met auto zijn er twee supermarkten aanwezig. Ook is er een leuke markt in het dorpje montalivet. Verse oesters, kleding, sieraden etc…

Bezocht Atlantic Club Montalivet in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com