Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Drie leuke pretparken in Frankrijk

Voor de allerkleinsten, maar ook voor echte durfals...

Tijdens de vakantie is het heerlijk om aan het zwembad of op het strand tot rust te komen, rond te slenteren door knusse dorpjes of cultuur op te snuiven, maar soms is het tijd voor wat meer actie. Daarom drie tips voor leuke pretparken in Frankrijk. Voor de allerkleinsten, maar ook voor echte durfallen.

Playmobil Funpark

Dit overdekte pretpark is perfect op een regenachtige dag, en geschikt voor alle leeftijden. Playmobil Funpark biedt een legio aan Playmobil waar de kids mee mogen spelen. Door het decor van de welbekende Playmobil-artikelen waan je je in verschillende werelden. Van boerderij tot aan piratenschip, van prinsessenkasteel tot dierentuin: alles komt voorbij. Naast spelen met Playmobil is er ook genoeg vertier in de vorm van animatie. Samen met de mascotte Rico kunnen de kinderen bijvoorbeeld spelletjes spelen of dansen.

In totaal telt het pretpark twaalf speelzones, inclusief een afzonderlijke zone voor kinderen van 18 tot 36 maanden. Bovendien biedt het park meerdere restaurants, die allemaal een eigen thema hebben. Het Playmobil Funpark is gelegen in de gemeente Fresnes, enkele kilometers van Parijs. Vanaf 2 mei is het park geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Zie voor meer informatie www.playmobil.fr.

Playmobil funpark

Nigloland

Voor een dagje vol actie en plezier is Nigloland de juiste bestemming. Het park biedt maar liefst 39 attracties voor het hele gezin. Met een groot reuzenrad, spannende achtbanen en een wildwaterbaan behoort Nigloland tot de leukste pretparken in Frankrijk. Het park is verdeeld in vier ‘villages’.

  • Swiss Village: hier giert de adrenaline door je lijf. In Swiss Village kunnen de echte durfallen terecht voor een ritje in een van de achtbanen.
  • Wonderful Village: in dit deel komen plezier en natuur samen, waardoor je er lekker tot rust kunt komen. Stap in de Africa Cruise of breng een bezoekje aan de dinosaurussen in Dinosaures Aventure.
  • Canadian Village: Zoals de naam doet vermoeden, nemen attracties als The Grizzli en La Rivière  Canadienne je mee naar Canada.
  • Rock’n’Roll Village: In dit laatste pretparkdorp kun je als een echte rockster loopings in een vliegtuig maken, of de Hollywood Boulevard bezoeken.

Naast de 39 attracties zijn er elf restaurants te vinden, waar je samen met het gezin even tot rust kunt komen en bij kunt tanken. Het pretpark bevindt zich in Dolancourt, middenin Frankrijk en aan de Route du Soleil. Kijk voor de wisselende openingstijden en meer informatie op www.nigloland.com.

Nigloland

Futuroscope

Een keer wat anders dan de standaard achtbanen en draaimolens? Dan ben je in Futuroscope, een van de bekendste pretparken in Frankrijk, aan het juiste adres. Het park wordt beschreven als een attractiepark met thema’s omtrent multimedia, audiovisuele technieken en cinematografie. Voor zowel jongeren als ouderen is dit park dan ook een aanrader en een unieke ervaring. De attracties Arthur, l’Aventure 4D en La Machine à Voyager dans le Temps hebben zelfs ereprijzen ontvangen. Naast attracties zijn er spectaculaire (avond)shows die zeker een bezoekje waard zijn.

Het pretpark is van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond geopend en met de zeven restaurants en verscheidene take away tentjes is een dagje in dit park makkelijk vol te houden. Zie voor meer informatie en de wisselende openingstijden www.futuroscope.com.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Le Douzou

Dordogne, Frankrijk

  • Kinderbadje bij zwembad
  • Nachtzwemmen
  • Nederlandse animatie

Met het hele gezin genieten van een leuke avondshow? Het animatieteam op Camping Le Douzou organiseert de leukste thema-avonden.

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com