Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op vakantie met de kids? Met deze 6 tips pak je zonder stress je koffer in

Op vakantie met de kids is super leuk, maar het kan ook voor veel stress zorgen. En die stress begint vaak al bij het inpakken van je koffer. Je wilt niets vergeten en moet, zeker met kinderen, aan heel veel denken. Is dit herkenbaar? Lees dan met me mee, want ik geef je 6 tips om zonder stress je koffer in te pakken. 

Meisje op koffers - op vakantie met de kids

Foto: Anastasiya Pavlova via Unsplash

1. Bedenk dat ze overal een supermarkt hebben

De grootste fout die wordt gemaakt is om te denken dat je echt alles mee moet nemen. Kies gericht en bedenk dat je ook op de plek van bestemming heel veel kunt aanschaffen. Door alles wat je denkt nodig te hebben uit te stallen op je bed, kun je daarna met overzicht keuzes maken. 

2. Houd de plek van bestemming in je achterhoofd

Kijk goed naar de omstandigheden in het land waar je naartoe op vakantie gaat. Check daarnaast de kindvriendelijke faciliteiten per bestemming. Op onze website voorzien we je van deze informatie via de “detail” pagina bij een bestemming of verwijzen we je door naar de website van de aanbieder. Zo kun je in ieder geval van tevoren nadenken wat je allemaal wilt gaan doen en zien met de kinderen en kun je je bagage daarop afstemmen. Tip: kijk of er een wasmachine aanwezig is, dan hoef je direct een stuk minder bagage mee te nemen. 

Kind op het strand - Op vakantie met de kids

Foto: Caroline Hernan via Unsplash

3. Wat kun je meenemen?

Je kunt natuurlijk wel alles meenemen, maar zeker wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat zijn er richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Zo mag je vaak maar 20 kilo aan ruimbagage meenemen. Check de website van de luchtvaartmaatschappij waar jullie mee vliegen of de bagageregels. Ga jij met de auto op vakantie? Dan kun je natuurlijk een stuk meer meenemen. 

Reis je met een baby of peuter, die nog melk drinkt of babyvoeding eet? Dan mag je dit bij de meeste vliegtuigmaatschappijen gewoon meenemen. Wel handig om van tevoren aan te geven bij de luchtvaartmaatschappij wanneer je op vakantie met de kids gaat.

4. Dit mag je niet vergeten

Zoals we hierboven al aangegeven kun je vaak veel kopen in het land van bestemming maar toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt vergeten. Denk aan: 

  • Paspoort
  • Vliegtickets
  • Portemonnee
  • Telefoon en opladers
  • Reisinformatie, zoals adressen en andere details
  • Waaiers tegen de hitte
  • Onmisbare knuffels 
  • Noodzakelijke medicijnen
  • Luiers, babyvoeding, speen en fles

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Grande Tortue

Familie van der Zaaij, 15 april 2015

Top zomer!

Wat een super camping! Vriendelijk personeel, leuke activiteiten, een mooi zwembad en heerlijk eten bij het restaurant! De animatie is helemaal super, met als hoogtepunt de minidisco! Wat een TOP zomer!!

Bezocht Grande Tortue in juli 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com