Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Spelletjes voor onderweg

“Hoe lang nog?”, “Zijn wij er al bijna?” ,”Ik verveel me.” Dit zijn zinnen die elke ouder vast wel bekent voor komen. Dat is ook niet zo gek want vaak moet je lang in de auto zitten totdat je eindelijk de vakantiebestemming bereikt. Om de lange autorit leuker te maken voor het hele gezin is hier een lijst van spelletjes die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen.

Spelletjes voor onderweg: mijn favorieten

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
Dit is een klassieker als het gaat om autospellen. Hierbij zoekt een persoon iets uit wat je vanuit de auto kunt zien. Deze persoon noemt de kleur van het object en de rest moet raden wat het is.

Spelletjes met muziek

Er zijn verschillende spelletjes die je kunt doen met muziek of radio in de auto. Zo kun je bijvoorbeeld met elkaar liedjes raden of karaoke waarbij iemand de muziek elke keer zachter zet en de rest verder moet zingen.

Auto’s spotten
Elke familie heeft er waarschijnlijk een andere variante op maar auto’s spotten blijft leuk. Zo kun je er een wedstrijdje van maken wie de meeste auto’s van dezelfde kleur of hetzelfde merk weet te spotten.

Wie ben ik?
Bij dit spel krijgt een persoon een beroemdheid toegewezen en moet hij door middel van vragen erachter komen wie hij is. Dit spel kun je ook spelen met dieren als ‘wat ben ik?’.

Woordenslang
Om de beurt zegt iedereen een woord. Het woord moet beginnen met de laatste letter van het vorige woord. Deze woordenslangen kunnen met een bepaald thema te maken hebben zoals dieren, steden en etenswaren. Een voorbeeld is slanggiraffeeekhoornnijlpaard

Geen ja, geen nee
De regels zijn simpel. Een persoon wordt ondervraagt en mag geen ‘ja’ of geen ‘nee’ zeggen. De rest mag vragen stellen en proberen dat dit natuurlijk wel gebeurt.

Er was eens…
Dit is een spel waar iedereen zijn creativiteit kan uitleven. Om de beurt zegt iedereen een zin. De eerste zin begint met ‘er was eens…’. Er komen steeds meer zinnen bij en zo ontstaat een verhaal.

Ik ga op vakantie en neem mee
‘Ik ga op vakantie en neem mee’ is een echte geheugentrainer. Hierbij noemt iedereen om de beurt een voorwerp die hij of zij mee neemt op vakantie. De volgende herhaalt dan alle vorige voorwerpen en voegt er zelf een toe. Zo wordt de opsomming steeds langer en steeds moeilijker om te onthouden.

vakantie spelletjes auto

Spelletjes om mee te nemen naar de camping

Multimedia
Soms is het helemaal niet erg om in een tijdperk van multimedia te leven. Spelletjes spelen op je tablet of een film kijken in de auto, niemand hoeft zich te vervelen.

Vakantieboeken
Vakantieboeken, ze blijven leuk. Stripverhalen, puzzels en nog veel meer allemaal samengebonden in een boek. Het is zeker de moeite waard om in de winkel eens te kijken naar een leuk vakantieboek.

Kaartspellen
Een klassieker die eigenlijk niet mag ontbreken in elke tas die klaar staat om op vakantie te gaan. Pesten, ezelen, klaverjassen, hartenjagen, uno… er zijn onmogelijk veel spellen die je met een pak kaarten kunt spelen.

Puzzels
Het zelfde geldt ook voor puzzels. Ik bedoel geen puzzels waarbij je aan het einde van de rit de hele auto naar puzzelstukjes af mag zoeken. Maar denkpuzzels zoals rubiks kubus, sudoku, woordpuzzels en meer zijn handig om me te nemen en leuk om te doen.

Bingo
Bingo is een fantastisch spel voor het hele gezin en perfect voor alle leeftijden. Je kunt bingokaarten zelf maken of kopen en ook kun je variëren met de lay-outs.

Kleuren
Tekenen en kleuren blijft leuk! Gewoon wat stiften en papier mee en je bent klaar om te gaan. Zo kun je er een tekenwedstrijd van maken of waarom niet eens proberen om te tekenen wat je onderweg tegenkomt. Dan heb je meteen een mooi aandenken.

Stad Land Rivier
Vroeger kon ik van dit spel niet genoeg krijgen. Iedereen schrijft op een papier ‘stad, land, rivier, dier, beroemd persoon, etc.’. Deze categorieën kun je verder uitbreiden. Samen wordt een begin letter gekozen en dan moet iedereen zo snel mogelijk of binnen een bepaalde tijd bij elke categorie een woord opschrijven met dezelfde beginletter. Daarna wordt gekeken wat iedereen voor woorden gevonden heeft. Woorden die niemand anders heeft krijgen daarbij meer punten en zo wint degene met de meeste punten aan het einde.

Reisspellen
Sommige spelfabrikanten hebben er een missie van gemaakt om spellen zoals vier op een rij, mens erger je niet, etc. op reisformaat te maken. Hierdoor zijn ze gemakkelijk om me te nemen en kunnen ze zowel in de auto als op de camping gespeeld worden.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

De Schatberg - Kids-Campings.com

De Schatberg

Limburg, Nederland

  • Gelegen in een prachtige omgeving
  • Geschikt voor jong en oud
  • Bruisende omgeving

Voor het hele gezin is er van alles te beleven op De Schatberg, waardoor jullie je geen moment hoeven te vervelen tijdens je verblijf.

Blogcategorieën

9

La Chataigneraie

Familie van Baasbank, 30 augustus 2015

Animatie voor jong én oud

Wat een vriendelijke en toegankelijke animatie! Ondanks dat ze maar alleen was, en op een kleine camping stond was er voor iedereen altijd genoeg vertier. Animatie voor jong en oud (onze jongste is 3 jaar en kon aan veel dingen gewoon meedoen) en veelzijdig. Ze zorgde er bovendien voor dat er ook steeds animo was: ze liep de campingplekken langs om te vragen wie er mee deden, zo nam ze iedereen mee in haar enthousiasme! We hebben een geweldige vakantie gehad, mede dankzij deze geweldige animatie!

Bezocht La Chataigneraie in juli 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Twitter


Kids-Campings.com