Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waterpret op kindvriendelijke campings

Spetter, pieter, pater, ik kom een druppel later

Voor veel kinderen het belangrijkste op de camping: het zwembad! Zelfs wanneer de camping pal aan het strand ligt of aan een meer, is er vaak niets leukers dan roetsjen van de glijbaan in het zwembad of lekker spetteren met de allerkleinsten in het peuterbadje. De zwembroek of bikini is vaak ook een van de eerste kledingstukken van de kids die in de koffer belanden. Gevolgd door de eventueel benodigde bandjes of vleugeltjes, een bal voor in het water en natuurlijk het luchtbed.

Zwembaden op campings zijn er in verschillende soorten maten. Waar je op een kleinere camping vaak genoegen met nemen met een eenvoudig zwembad waarin je rustig je baantjes kunt trekken of een spelletje lummelen in het water kunt doen, zijn er op veel grotere campings vaak heuse zwemparadijzen met talloze glijbanen, verschillende zwembaden en heuse waterspeeltuinen voor de allerkleinsten. In deze waterspeeltuinen is het water vaak 10 – 20 cm diep en volgebouwd met allerlei speeltoestellen: sproeiers, kleine glijbanen en fonteinen, waardoor de kids op een veilige manier het water kunnen ontdekken, terwijl de oudere kids een wedstrijdje doen wie het snelst van de glijbaan kan.

Een belangrijke factor tijdens een kampeervakantie met waterpret is de animatie. Het animatiepersoneel weet dat een zwembad een grote aantrekkingskracht heeft op kinderen, maar ook op volwassenen en zij kunnen hier hun animatieaanbod op aanpassen. Zo wordt er ’s ochtends vaak aquagym aangeboden voor jong en oud en kunnen de kinderen ’s middags deelnemen aan een partijtje waterpolo. Ook leuk is het voor de kids om samen met vriendjes en vriendinnetjes het zwembad te verkennen, terwijl er alsnog iemand is die een oogje in het zeil houdt.

Veel zwembaden op een camping hebben een maximale diepte van 1.40 m. Dit komt omdat het in veel Europese landen wettelijk is geregeld, dat wanneer een zwembad dieper is dan 1.40, er een gediplomeerde badmeester aanwezig moet zijn. Wanneer deze badmeester er niet is (en het zwembad dus niet dieper is dan 1.40), zul je zelf gezellig met de kids naar het zwembad moeten om een oogje in het zeil te houden. Vaak is het wel zo dat wanneer er een groot aanbod van (hoge) glijbanen is, deze badmeester er alsnog is om je bij deze taak te helpen.

Pagina delen

Twitter


Kids-Campings.com