Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips om het vakantiegevoel nog even vast te houden

In het zuiden van het land zijn de scholen alweer begonnen, en ook voor regio midden en noord duurt het niet lang meer voordat de schooltassen weer gevuld mogen worden. Al vond ik naar school gaan als kind helemaal niet erg, had ik wel altijd heimwee naar de zomer en de kampeervakantie met mijn familie. Weer op tijd naar bed, vroeg opstaan en niet meer de vrijheid hebben om de hele dag te doen waar je zin in hebt. Herkenbaar? Ik deel tips om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Zelfs wanneer de kinderen weer naar school gaan, en jij weer naar je werk vertrekt.

Vakantiegevoel nog even vast te houden - vader met kind op het strand

Foto: Danielle Macinnes via Unsplash

Hou die spelletjesavond erin

Denk ik aan kamperen dan denk ik aan spelletjes spelen met het gezin. ’s Avonds bij kaarslicht urenlang een bord- of kaartspel spelen en geen moment denken aan een programma dat op dat moment te zien is op televisie. Elke keer dacht ik, dit moeten we thuis ook vaker doen! Een avond geen televisie, maar spelletjes spelen bij kaarslicht. Dit bezorgt je stiekem meteen weer dat vakantiegevoel, terwijl het zo simpel is. Voor welk spel kiezen jullie?

Zomerse to do’s in de weekenden

De scholen mogen dan wel weer begonnen zijn, de weekenden zijn er altijd nog. En zeker in september kun je die weekenden nog heel goed gebruiken om het vakantiegevoel wat langer vast te houden. Zo belooft het aankomend weekend weer heerlijk weer te worden. Het uitgelezen moment om toch nog een dagje met zijn allen naar het strand te gaan, te barbecueën of een ijsje te halen bij een heerlijke ijssalon. Nog beter? Een bezoek brengen aan een openluchtbioscoop. Wedden dat jullie het vakantiegevoel na dit weekend meteen weer te pakken hebben?

Vakantiegevoel nog even vast te houden - Scheveningen

Foto: Raoul Croes via Unsplash

Er toch nog even tussenuit?

Heb je echt heimwee naar je vakantie of wil je gewoon nog even extra genieten van mooi weer nu het nog kan? Dan kun je er altijd nog even lekker tussenuit gaan! Een weekend weg in Nederland is al top! En heb je net wat langer de tijd? Dan is de Dordogne een geweldige kindvriendelijke bestemming om na te zomeren.

En heb jij nog meer tips om het vakantiegevoel nog even vast te houden? Deel ze met ons!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

De Noordster

Drenthe, Nederland

  • In Nationaal Park Dwingelderveld
  • Indoor thema speeltuin
  • Openluchttheater

Met een ligging in een Nationaal Park weet je dat je goed zit voor een natuurrijke vakantie. Maar hier vind je ook heel veel unieke to do's!

Krieghuusbelten

Overijssel, Nederland

  • binnen- en buitenzwembad
  • Wandel- en speelbos
  • Actieve animatie

Veel speelplezier voor de kinderen, maar ook genoeg te doen voor de ouders! Quality time met het gezin op dit familievakantiepark.

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Pomport Beach

Fam. van Gaal, 9 augustus 2017

Erg leuk!

Fijne schone en overzichtelijke camping waar genoeg te doen is. Zeker jonge kinderen zullen zich goed amuseren. Onze meiden (5 en 7 jaar) vonden de Kids Club erg leuk. Begon ’s morgens met knutselen en ging ’s avonds verder met mini disco, een goochelaar of marshmallows bij het kampvuur. Erg leuk allemaal. Geweldig enthousiast georganiseerd door Camping Kids begeleidster Manon waar onze meiden dol op waren.

In de buurt liggen prachtige kastelen en kun je leuk kajakken op de Dordogne. Verder zeer rustige prachtig groene omgeving die niet direct gericht is op toerisme. Op 1,5 uur rijden ligt Sarlat en dat is een meer toeristische stad met veel leuke restaurantjes en winkels. Dat misten wij bij ons direct in de buurt wel een beetje.

Bezocht Pomport Beach in augustus 2017 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com