Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat maakt een vakantie in de herfst zo leuk?

In de herfst op vakantie is zeker een goed idee. Met de kids aan de chocomel genieten van gezellige avonden samen. Doe een lekkere sjaal om en maak een wandeling door de bossen. Hier vallen alle mooie herfstkleurige bladeren naar beneden en kunnen de kids gelijk een mooie engel maken. De avond voor de haard maken jullie alvast plannen voor de volgende dag. Neem de kids mee op vakantie in de herfst en geniet van een actieve vakantie vol plezier. Benieuwd wat er verder zo leuk is aan een vakantie in de herfst? Lees dan zeker even mee.

1. De prachtige natuur

Door de bossen lopen in de herfst voelt net als een sprookje. De vallende blaadjes om je heen en de mooie gekleurde bomen geven een prachtig gezicht. De frisse herfstwind door je haren en de kids die rondrennen met de waaiende blaadjes. Dat klinkt toch als een geweldige herfstdag? Sluit de avond af met een Fristi of een warme chocomelk, terwijl je de kids een avondverhaaltje voorleest.

 Scott Webb Unsplash

Foto van Scott Webb via Unsplash

2. De uitstapjes

Voor actieve uitstapjes leent de herfst zich perfect. Wat dacht je van een stoere mountainbiketocht of een avontuurlijk dagje in een pretpark? Reken maar dat de kids een dag vol pret zullen beleven. Liever de steden in de omgeving verkennen? Ook daarvoor is de herfst perfect, want het is vaak een stukje rustiger en lekker koel.

Jon Tyson Unsplash

Foto van Jon Tyson via Unsplash

3. Het weer

Het weer is natuurlijk niet gelijk aan die van de hete zomerdagen, maar dat biedt ook juist voordelen. Zo is de temperatuur een stuk aangenamer voor een actieve activiteit als wandelen. Trek je mooiste trui, muts en sjaal uit de kast en ga eropuit in de natuur. Eenmaal een rode neus gekregen, kun je lekker voor de haard gaan zitten met de kids en een gezellige familiefilm kijken.

 Bernd Schulz Unsplash

Foto van Bernd Schulz via Unsplash

4. Verwarmd zwemmen

Meer in voor wat waterpret? Duik een verwarmd zwembad in, want ook subtropische zwemparadijzen vind je genoeg in Nederland. Hier maken de kids een bommetje, spetteren ze rond in de waterspeeltuin of gooien ze een balletje over met het hele gezin. Na een hele dag zwemmen is iedereen uitgeteld en bestaat de avond vooral uit heerlijk uitrusten op de bank.

Lavi Perchik Unsplash

Foto van Lavi Perchik via Unsplash

5. Het eten

Je kent het wel, de typische herfstgerechten komen weer naar voren. Dat is nog eens leuk en genieten. Maak bijvoorbeeld een lekkere pompoensoep of kies voor een gerecht met stoofpeertjes. Reken maar dat de kids hiervan zullen smullen, zeker als je het leuk aankleedt. Steek de kaarslichtjes aan en geniet van een sfeervolle herfstavond. Liever uiteten? Sommige restaurants op campings en vakantieparken bieden een lekker herfstmenu aan met bijpassend gerecht voor de kids.

Ga jij ook met gezin nog even weg in het herfstseizoen?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Kids-Campings.com