Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Roche Posay: Compleet vernieuwd en zeer gastvrij!

Een paar jaar geleden is Camping la Roche-Posay overgenomen en sindsdien wordt de camping in hoog tempo gerenoveerd. Zo is er een modern receptie/horecagebouw, een prachtig zwembad met glijbanen en de huuraccommodaties zijn gloednieuw. Dat betekent: schoon, netjes, en met lekker grote bedden!

Daarnaast mag je bij campingbaas John op Camping la Roche-Posay altijd aankloppen met je vragen of problemen: hij lost alles graag voor je op. Hij komt uit een echte campingfamilie en gastvrijheid stroomt door z’n bloed: hij spreekt vloeiend Engels en houdt van een grapje. Maar je gaat natuurlijk niet alléén voor de campingbaas naar een camping.

De camping

De kampeerplaatsen zijn niet groot, maar vaak méga. Alle ruimte om je 6 meter Adria of je Steenuil van De Waard neer te gooien.  Je gebruikt het prima sanitair waar douches met thermostaatkranen, dus je hoeft niet met je kont tegen een drukknop aan te staan. Of ben ik de enige die dat doet?

De camping ligt in het dorpje La Roche Posay, een bekend kuuroord met heilzaam water. Dit water werkt enorm goed tegen eczeem, psoriasis en doet ook wonderen tegen littekens en andere huidproblemen. Het is verder een gezellig en luxe dorpje, met een grote supermarkt op nog geen kilometer van de camping. Op de camping zelf kan je ook prima eten bij het ‘restaurant’: verwacht geen sterrenkeuken, maar een goede snack voor een heel nette prijs.

In de omgeving is zat te doen, al moet je vaak wel een stukje rijden. Zo kun je naar Amboise, met het huis van Leonardo da Vinci (erg gaaf!), een dierentuin, de Franse Apenheul (Vallée des Singes), je kunt kanoën of een dagje naar Futuroscope in Poitiers. Langs de camping stroomt de rivier de Creuse, deze is vanaf de camping te bereiken. Maar het is leuker om een stukje verderop, in Lésigny, te badderen. Je hebt hier een gezellig strandje.

Roche Posay Zwembad

De animatie

De kinderen kunnen los op de camping! Het is een namelijk veilige plek met veel animatie. Een Nederlandse animatrice van Team4Animation werkt samen met een Franse animateur/badmeester om iedereen te vermaken. De miniclub heeft een eigen gebouwtje midden op de camping, en ’s avonds zijn er vaak leuke activiteiten zoals live muziek, een quiz of een karaoke. Aan vermaak dus ook geen gebrek!

Roche Posay Miniclub

Als je deze zomer lekker naar de Vienne gaat, op een nette afstand van Nederland (800km van Utrecht), geniet dan van deze nette, verzorgde en enorm gastvrije camping. John en zijn vrouw spreken vloeiend Engels, maar de rest van hun personeel ook. Je kan dus altijd met je vragen bij iedereen terecht. Fijne vakantie!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com