Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

In de Ardèche? 5 leuke uitjes met kids!

De Ardèche is één van mijn favoriete regio’s in Frankrijk en ik ben dan ook dolblij dat ik deze zomer weer in deze regio mag werken als animatrice. Tijdens mijn eerste zomer als animatrice in de Ardèche organiseerden wij vanuit de camping volop activiteiten en uitstapjes in de Ardèche. In dit blog zal ik je alles vertellen over deze uitstapjes en de 5 leukste voor je op een rij zetten.

1. Kanoën op de Ardèche

Wie nog niet eerder op de Ardèche is wezen kanoën, moet dit zeker eens proberen! In de zomer is het water wat minder wild, maar er zijn nog steeds een aantal mooie stroomversnellingen te vinden. Dit maakt de tocht uitdagend, maar tegelijkertijd ook te doen voor het hele gezin. Neem bij kleinere kinderen wel altijd een gezamenlijke kano, zodat je bij kunt sturen tijdens de stroomversnellingen. Nog nooit eerder in een kano gezeten? Overweeg dan om een tocht met gids te doen of kijk wat er vanuit jouw camping georganiseerd wordt. Zelf hielpen wij met het animatieteam soms wel honderd kanoërs de stroomversnellingen door, zodat iedereen veilig aankwam op de eindbestemming.

Kanoën - uitstapje in de Ardèche

2. De krokodillenfarm

Op zoek naar een origineel uitstapje in de Ardèche? In Pierrelatte vind je ‘La Ferme aux Crocodiles’, de krokodillenfarm. Je leert hier van alles over de verschillende krokodillensoorten en hoe je deze kunt herkennen. Ook kun je met een beetje geluk het voederen van de krokodillen bijwonen, een spectaculaire ervaring. Willen de kids even bijkomen van alle spanning? Laat ze lekker uitrazen in de speeltuin.

krokodillenfarm - uitstapje in de Ardèche

3. Canyoning

Als kanoën nog niet voldoende uitdaging biedt voor jullie gezin, dan kun je ook kiezen voor canyoning. Voor gezinnen met kleinere kinderen (vanaf 5 jaar) bestaat er een speciaal familieparcours, zodat iedereen mee kan op deze onvergetelijke ervaring. Glijden of springen van de rotsen, wandelen langs watervallen en klauteren door de rivier, je zult je tocht nooit meer vergeten.

Canyoning - uitstapje in de Ardèche

4. Indian Forest

Hoog door de bomen klauteren en met een kabel over het ravijn: dat is Indian Forest. Een spectaculaire activiteit voor jong en oud. In dit bomenklimpark in de Ardèche kun je klimmen en klauteren op een hoogte die bij jouw niveau past. Voor de allerkleinsten is er een laag parcours en voor de echte daredevils is er een parcours op grote hoogte waarbij je met een kabelbaan over een ravijn gaat. Je vindt dit uitdagende park vlakbij Privas.

5. Nougatfabriek

Houden jullie wel van lekkernijen proeven? Dan is een uitstapje naar de Nougatfabriek in Montélimar een leuke activiteit. Leer meer over hoe dit heerlijke tussendoortje gemaakt wordt en welke verschillende soorten er allemaal bestaan. De Nougatfabriek is nog altijd in werking, dus je kunt er precies zien hoe Nougat gemaakt wordt. En vergeet vooral niet wat van die heerlijke Nougat mee naar huis te nemen!

Zie jij deze uitstapjes in de Ardèche wel zitten? Kies dan nu je vakantiebestemming in de Ardèche. 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Ardèche Camping

Familie de Rooij, 21 maart 2017

Super!

Gewoon een super camping voor gezinnen met kinderen tot circa 8 jaar! Kleinschalig, makkelijk contact maken, zeer goede accommodatie maar toch echte camping sfeer.

Tips in de omgeving? Gorges de Ardeche, Vallon Pont d’arc, Velotrain.

Bezocht Ardèche Camping met partner.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

8

Ardéchois

Familie Eisink, 22 maart 2017

Goed!

Goede faciliteiten en veel animatie, wel een beetje afgelegen en te veel Nederlanders, maar dat is voor de kinderen dan juist weer heel leuk om snel vriendjes te maken. Wij vonden het canonying in de omgeving het leukste. De waterval in de buurt vonden de kinderen niet spectaculair genoeg.

Bezocht Ardéchois met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com