Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Knusse familiecamping in de Dordogne

Kastelen, meertjes, riviertjes: overal waar ik om mij heen kijk, zie ik een betoverend landschap. Vooral de kastelen, daar ben ik gek op! En dan moet je natuurlijk in de Dordogne zijn, want daar vind je ze wel. Ik was op zoek naar een leuke camping, een camping die vooral knus en gezellig is. Want ik zeg altijd maar; klein maar fijn! En die vond ik in camping Val de la Marquise, waar de Franse eigenaar je met open armen ontvangen. En mocht je net als ik nou niet zo goed zijn in het Frans? Dan spreken ze goed Engels!

Kids op Val de la Marquise

De kinderen vervelen zich echt niet op de camping! Onder leiding van een Nederlands en Frans animatieteam worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Ik hoor hier en daar de Nederlandse kindjes zelfs al Franse woordjes praten. Die leren het snel van hun vriendjes en vriendinnetjes op de camping. Hoewel ik zelf niet een groot fan ben van sport, kon ik het niet laten om een potje voetbal mee te spelen in het sporttoernooi. Jong en oud rennen over het sportveld achter de bal aan, haast elke campinggast staat wel een keer op het veld. En wat een gelach en plezier.. Je kunt wel zeggen dat op Val de la Marquise een familiare sfeer is!

Kidsclub val de la marquise

Verliefd op de omgeving

Als je vroeg in de middag aankomt op de camping, wil je natuurlijk de directe omgeving ontdekken. Een rondje lopen of fietsen, even wat beweging na een lange reis in de auto. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet ver kwam, maar op een paar minuten lopen vanaf de camping zag ik het Kasteel van Campagne. Met een bos eromheen en achter het kasteel een riviertje vermaak je je hier zo een hele dag!

Val de la Marquise meer

Maar ook middeleeuwse dorpjes Les Eyzies en Sarlat zijn de moeite waard om te bezoeken. In Les Eyzies bezocht ik de prehistorische grotten en in Sarlat, daar verdwaalde ik het liefst en droomde ik dat ik in de middeleeuwen woonde.. Het is prachtig!

Sarlat

En dat allemaal vanaf camping Val de la Marquise; ja, op deze camping kom ik vaker!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blogcategorieën

Twitter


Kids-Campings.com