Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Chasteuil Provence: wegdromen in de bergen

"Wat is de Provence toch mooi!"

Voor het eerst alleen op een camping werken als animateur in een voor mij onbekend gebied. Zo zag mijn zomer van 2015 eruit. Dat het een avontuurlijke zomer zou worden op mijn kleine familiecamping in de Provence had ik vooraf stiekem nooit gedacht! Ik neem je mee naar camping Chasteuil Provence.

Prachtige omgeving

Hoe zuidelijker mijn Franse autootje ging, hoe mooier het werd. Van kilometers vreten op de Route du Soleil was het een hele omschakeling de laatste paar uur over Route Napoléon, maar wat is de Provence toch mooi. Slingerweggetjes, haarspeldbochten en vergezichten die op een ansichtkaart (of tegenwoordig als omslagfoto op Facebook) kunnen.

Ditzelfde geldt voor de camping waar ik twee maanden aan de slag mocht als animateur: Domaine Chasteuil Provence in Castellane aan de Verdon. Tussen de bergen op een kwartier rijden vanaf het dorpje ligt aan de rivier de kleine camping. Deze wordt gerund door een Franse familie, waarvan de man des huizes Nederlands is. Een hardwerkende familie, die al zestig jaar zorgt dat iedereen de zomer van hun leven heeft.

Écht kamperen

Op de camping kunnen zo’n tweehonderd gezinnen terecht met hun tent. Alleen hun tent? Natuurlijk niet, maar dit was wel de trend van afgelopen jaar. Doordat je in het gebied veel sportieve activiteiten kunt doen, zoals raften of lange bergwandelingen maken, komen er veel gezinnen die terug willen naar de basis van kamperen. Geen iPads of tent-bioscopen, maar gewoon een tent met daarvoor een klaptafel en vier stoelen.

Dat vond ik heel tof! Kinderen kwamen vaak naar de sportactiviteit van die middag nadat ze eerst ‘even’ waren gaan kanoën over de rivier. Voor de vaders nodigen de bergen uit om lekker te gaan fietsen, en met grote steden als Nice en Marseille op twee uur rijden vinden alle mama’s met een creditcard in de portemonnee dat ook wel lekker.

Activiteiten

In de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon, kun je extreme sporten of activiteiten doen. Dat kan je vakantie heel uitdagend maken. Van een wandeling over het Martèlpad (pak ‘m beet zes uur wandelen, kruipen, klimmen en klauteren) tot een uur canyoningen waarbij je van metershoge rotsen springt en door stroomversnellingen in de rivier drijft.

Zelf ben ik nooit zo’n held geweest en namen mijn ouders me vooral mee naar het strand, maar ik moet toegeven dat dit wel echt heel gaaf was om mee te maken. Daarbij ook geschikt voor jong en oud. Voor kinderen hebben ze vaak speciale routes uitgestippeld waardoor ook zij de tijd van hun leven hebben.

Meestal vind ik dit soort “ophemel-blogs” over hoe ge-wel-dig iets is, nooit zo ge-wel-dig. Maar alles wat ik hierboven schreef is waar. Ik heb op Chasteuil Provence een van de beste zomers van mijn leven gehad. Hou je van een adembenemende omgeving en van spannende uitjes? Dan is dit de plek waar je heen moet.

Tu as dit croire à l’amour au premier regard!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Podere Sei Poorte

Familie Mur, 15 mei 2019

Mooie camping!

Ervaring

De eigenaren zijn enthousiast en gunnen je een fijne vakantie. Mooie camping, ruime plaatsen, schoon sanitair, goed animatieteam, leuk terras met goed eten, prachtige uitzichten.

Tips in de omgeving

Redelijk dicht bij t strand, mooie plaatsen zijn binnen een half uur te bezoeken. De Marken is een mooi gebied. Het landschap blijft je elke keer verbazen, zo mooi.

Bezocht Podere Sei Poorte in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com